Cultura

La Fundació Mútua General de Catalunya patrocina la restauració de la capella Requesens de la Seu Vella

Segons el conveni signat avui pel conseller de Cultura, Jordi Vilajoana

query_builder   12 maig 2003 16:58

event_note Nota de premsa

La Fundació Mútua General de Catalunya patrocina la restauració de la capella Requesens de la Seu Vella

Segons el conveni signat avui pel conseller de Cultura, Jordi Vilajoana

La Fundació Mútua General de Catalunya patrocinarà la restauració de la capella de l’Epifania o Requesens de la Seu Vella de Lleida, segons el conveni de col·laboració signat avui pel conseller de Cultura, Jordi Vilajoana, i el president de la Fundació, Agustí Bassols.

    A l’acte de signatura, que ha tingut lloc aquesta tarda a la mateixa capella Requesens, també han assistit Francesc Vidal, coordinador territorial de Cultura a Lleida; Manel Aran, president de la Mútua General de Catalunya; Bartomeu Vicens, director general de Mútua General de Catalunya, i Joan Guitart, president de l’Agència de Patrocini i Mecenatge, entitat que ha gestionat el conveni, segons el qual la Fundació aportarà 152.292,25 euros (25.339.298 pessetes) per a la restauració de la capella.

    La capella Requesens o de l’Epifania va ser consagrada el 1390 pel bisbe Guerau de Requesens, de qui pren el nom. Situada al costat de la Porta del Fillols, la capella està estructurada segons l’estil gòtic, amb un tram allargat i una capçalera poligonal. Compta també amb una petita sagristia i una cripta amb accés des de l’exterior de l’edifici. Entre els elements ornamentals, destaquen els motius heràldics i figuratius.

    L’actuació a la capella és fruit del conveni-marc de col·laboració signat el juliol passat entre el Departament de Cultura i la Fundació Mútua General de Catalunya, segons el qual en el període 2002-2006 la Fundació aportarà 1.500.000 euros (249.579.000 pessetes) per a tasques de restauració i rehabilitació del patrimoni cultural català.

Barcelona, 12 de maig de 2003