Cultura

Els museus i monuments gestionats pel Departament de Cultura seran gratuïts per als més grans de 65 anys

Per mitjà d'una ordre del conseller de Cultura, Jordi Vilajoana

query_builder   5 febrer 2003 15:02

event_note Nota de premsa

Els museus i monuments gestionats pel Departament de Cultura seran gratuïts per als més grans de 65 anys

Per mitjà d'una ordre del conseller de Cultura, Jordi Vilajoana

Els museus i monuments gestionats pel Departament de Cultura, i les entitats que en depenen, seran gratuïts per a les persones més grans de 65 anys, segons una ordre del conseller de Cultura, Jordi Vilajoana, publicada avui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), i que té com a objectiu principal “facilitar encara més l’accés d’aquestes persones als equipaments culturals”.

Els museus que depenen del Departament són: Museu d’Arqueologia de Catalunya, amb seus a Barcelona, Girona, Olèrdola (Alt Penedès), Empúries (Alt Empordà) i Ullastret (Baix Empordà); Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, amb seus a Tarragona, Centcelles i Els Munts (Tarragonès); Museu d’Història de Catalunya, a Barcelona; Museu d’Art de Girona, i Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya, amb seus a Terrassa (Vallès Occidental) i Esparreguera (Baix Llobregat).

Depenen del Departament de Cultura els següents monuments: Capella de Santa Àgata i Palau Moja, a Barcelona; Sant Vicenç de Cardona i Casa Rafael Casanova de Moià (Bages); Casa Prat de la Riba, a Castellterçol (Vallès Oriental); monestir de Sant Cugat (Vallès Occidental); monestir de Santes Creus, a Aiguamúrcia (Alt Camp); castell monestir de Sant Miquel d’Escornalbou (Baix Camp); castell de Miravet (Ribera d’Ebre); Cartoixa d’Escaladei (Priorat); Sant Francesc de Montblanc (Conca de Barberà); Seu Vella de Lleida; convent de Sant Bartomeu de Bellpuig (Urgell); jaciment arqueològic de la Cova dels Moros, el Cogul (Garrigues); jaciment arqueològic Molí d’Espígol, a Tornabous (Urgell); col·legiata de Vilabertran i monestir de Sant Pere de Rodes (Alt Empordà).

Ajuts per a obres als museus

 El DOGC també ha publicat avui una resolució del conseller de Cultura per la qual es convoca concurs públic per a la concessió de subvencions per a l’execució d’obres i l’adquisició d’equipaments per a museus durant el 2003. Els ajuts estan dotats amb 150.253 euros (24.999.996 pessetes).

La convocatòria de subvencions “tindrà en compte de manera prioritària” les sol·licituds destinades a millorar l’exposició permanent o els magatzems del museu. Podran optar a aquestes subvencions les corporacions locals, les persones físiques o jurídiques que siguin titulars de museus inscrits al Registre de museus de Catalunya que al llarg de 2003 tinguin previst realitzar una inversió d’aquest tipus.

La resolució també indica que l’import de cada subvenció no superarà el 70 % del cost total de les obres. El termini de presentació de les sol·licituds és d’un mes des de l’endemà de la publicació de la resolució.

Barcelona, 5 de febrer de 2003

P.S: Podeu consultar el contingut del DOGC al web:http://www.gencat.net/diari/ultim.htm

`