Cultura

El director general de Política Lingüística ha lliurat avui els certificats de català a la Catalunya Nord

L'acte ha tingut lloc aquesta tarda a Perpinyà

query_builder   20 novembre 2002 20:10

event_note Nota de premsa

El director general de Política Lingüística ha lliurat avui els certificats de català a la Catalunya Nord

L'acte ha tingut lloc aquesta tarda a Perpinyà

El director general de Política Lingüística, Lluís Jou, ha lliurat aquesta tarda els certificats de català a persones de la Catalunya Nord, en un acte organitzat pel Col·lectiu de Professors de Català per a Adults que ha tingut lloc al Palau Pams de Perpinyà. Hi ha assistit també la consellera municipal Virgínia Barre.

El Col·lectiu de Professors de Català per a Adults de la Catalunya Nord organitza l’administració de les proves de català des de l’any 1999, en col·laboració amb l’Ajuntament de Perpinyà. Enguany, han obtingut el certificat 100 persones: 53 de nivell bàsic, 26 de nivell elemental i 21 de nivell intermedi.

Des de l’any 1990 la Direcció General de Política Lingüística organitza proves d’obtenció de certificats de llengua catalana a  ciutats estrangeres. Perpinyà és una de les 27 ciutats on aquest any s’han administrat les proves, juntament amb Birmingham, Brussel·les, Bucarest, Budapest, Càller, Colònia, Glasgow, Hamburg, Lió, Liverpool, Londres, Mèxic DF, Moscou, Nàpols, París, Praga, Rennes, Sant Petersburg, Sàsser, Sheffield, Southampton, Swansea, Szeged, Tolosa, Trento i Tübingen.

A més d’aquesta iniciativa, diverses associacions, entre les qual es troba Òmnium Cultural de la Catalunya Nord, promouen l’aprenentatge de la llengua catalana entre la població adulta a través de l’organització de cursos de català. La Direcció General de Política Lingüística va subvencionar l’any passat, un total de 22 cursos, als quals van assistir 336 alumnes de les poblacions d’Alenyà, Rià, Sant Llorenç, Canet, Perpinyà, Port Vendres, Font Romeu, Salses, Elna, Sureda, Cabestany, Canoès, Illa de Tet i Banyuls. 

Barcelona, 20 de novembre de 2002