Cultura

Es constitueixen les primeres parelles lingüístiques del programa Voluntaris per la llengua

La sessió comptarà amb la presència del director general de Política Lingüística

query_builder   21 octubre 2003 13:25

event_note Nota de premsa

Es constitueixen les primeres parelles lingüístiques del programa Voluntaris per la llengua

La sessió comptarà amb la presència del director general de Política Lingüística

Demà, dimecres, a dos quarts de set del vespre, tindrà lloc la primera sessió d’adjudicació de parelles lingüístiques entre les persones inscrites com a voluntàries i aprenents en el programa Voluntaris per la llengua. L’acte, que tindrà lloc al saló del Vigatà del Palau Moja de Barcelona (Portaferrissa, 1) comptarà amb la presència del director general de Política Lingüística, Jordi Roigé.

 L’objectiu del programa de voluntariat lingüístic és facilitar, a més del reforç de l’aprenentatge oral de la llengua, la integració i coneixença entre persones d’origen divers, i fer més natural l’adopció d’un nou hàbit lingüístic. En la sessió de demà es constituiran les primeres 23 parelles. La procedència dels aprenents és diversa: set són de l’Estat espanyol, tres d’Argentina, tres del Perú, i una persona de cadascun dels països següents: Alemanya, Austràlia, Benín, Brasil, Colòmbia, Equador, Gran Bretanya, Grècia, Japó i Uruguai.

 Els voluntaris que participen en el programa són catalanoparlants que destinen un mínim de deu hores a conversar amb nouvinguts. Tots ells han rebut orientacions bàsiques per realitzar les hores de conversa, en diverses sessions de formació en què s’han proposat activitats per al primer i segon dia, s’han plantejat els temes possibles de conversa, que van des del funcionament dels serveis públics, com ara l’escola o la sanitat, fins als gustos personals, i s’han suggerit activitats que poden realitzar en l’hora de conversa, com ara anar a la biblioteca, fer una gestió o demanar informació. Al llarg d’aquestes sessions, iniciades el mes de setembre, ja han passat uns 270 voluntaris. Durant els mesos d’octubre i novembre s’han previst noves sessions formatives i de constitució de parelles per a voluntaris a Tordera, Mataró, Santa Coloma de Gramenet, Reus, Badalona, Castellterçol, L’Hospitalet de Llobregat i Lleida.

El programa Voluntaris per la llengua promogut per Generalitat per mitjà dels departaments de Cultura, Presidència i Benestar i Família, amb la participació de més d’un centenar d’entitats, forma part del conjunt de mesures aprovades pel Govern el 4 de febrer passat i que tenen com a objectiu impulsar l’ús social del català. El programa es va presentar a finals del mes de juliol i compta ja amb més de 800 persones voluntàries

 Barcelona, 21 d’octubre de 2003

Més informació a http://cultura.gencat.net/llengcat/voluntaris/index.htm