Cultura

El conseller de Cultura inaugura avui la segona edició de Poesia a Sant Cugat

Organitzada per la Institució de les Lletres Catalanes i el Centre Cultural Sant Cugat

query_builder   20 novembre 2002 11:29

event_note Nota de premsa

El conseller de Cultura inaugura avui la segona edició de Poesia a Sant Cugat

Organitzada per la Institució de les Lletres Catalanes i el Centre Cultural Sant Cugat

El conseller de Cultura, Jordi Vilajoana, i l’alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, inauguraran avui la segona edició del certamen Poesia a Sant Cugat 2002, organitzat per la Institució de les lletres Catalanes (ILC) i el Centre Cultural Sant Cugat. Les jornades, que se celebraran a diferents espais de Sant Cugat fins al pròxim 23 de novembre, tenen per objectiu promoure la poesia a través d’activitats com recitals, actuacions, lectures públiques, exposicions i tallers.

L’acte d’inauguració tindrà lloc a dos quarts de vuit del vespre a la sala capitular del  claustre del monestir de Sant Cugat (Plaça Octavià). Acompanyarà el conseller el director general de Promoció Cultural, Vicenç Llorca. També hi seran presents Francesc Parcerisas, director de l’ILC, entitat autònoma del Departament de Cultura; Xavier Folch, director d’Edicions 62, i l’escriptora Carme Riera.

El primer dels actes programats dins el certamen poètic és la visita, al mateix claustre, de l’exposició sobre el grup poètic barceloní dels anys 50 Partidarios de la felicidad. Organitzada pel Círculo de Lectores a partir de l’edició de l’antologia poètica del mateix nom, la mostra fa un recorregut per l’obra d’Enrique Badosa, Carlos Barral, José Agustín Goytisolo i Jaime Gil de Biedma, entre d’altres. La visita a la mostrà serà conduïda per la comissària, Carme Riera.

A continuació, a les vuit del vespre, tindrà lloc, a la sala capitular del claustre del monestir, la presentació del llibre La pau del cranc, de Marc Romera, guanyador l’edició passada del premi de Poesia Sant Cugat 2001, a la memòria de Gabriel Ferrater. L’obra ha estat editada per Empúries-Edicions 62. La inauguració acabarà amb el col·loqui que oferiran tres dels cinc components del grup de música pop mallorquí Antònia Font sobre els poemes que composen i musiquen. El grup clourà la xerrada amb una actuació.

Les activitats de la jornada inaugural del festival seran retransmeses en directe, des de dos quarts de vuit i fins les nou, pel programa Fum d’Estampa de l’emissora Catalunya Cultura, que col·labora amb el certamen.

Entre les activitats programades en l’edició d’enguany de Poesia a Sant Cugat, i amb motiu de la commemoració de l’Any Verdaguer, tindrà lloc una marató poètica amb la lectura de poemes de Pàtria.

Barcelona, 20 de novembre de 2002

P.S: Més informació a: http://cultura.gencat.net/literatura/