Cultura

El conseller de Cultura inaugura la biblioteca Jaume Vicens Vives de Roses

L'edifici té dues plantes i ocupa una superfície de 750 metres quadrats

query_builder   2 maig 2003 10:51

event_note Nota de premsa

El conseller de Cultura inaugura la biblioteca Jaume Vicens Vives de Roses

L'edifici té dues plantes i ocupa una superfície de 750 metres quadrats

El conseller de Cultura, Jordi Vilajoana, inaugurarà demà, dissabte 3 de maig, a les set de la tarda, la nova biblioteca municipal de Roses (Girona, 22-30). L’acompanyarà el director general del Patrimoni Cultural, Marc Mayer. També hi seran presents el coordinador territorial de Cultura a Girona, Joan Domènech; la cap del Servei de Biblioteques, Dolors Portús, i l’alcalde de Roses, Carles Pàramo.

La nova biblioteca, que rep del nom de Jaume Vicens Vives, està ubicada en un edifici de nova construcció, que substitueix l’antiga seu de l’equipament, al carrer Pep Ventura de la població de l’Alt Empordà. El nou edifici, projectat per l’arquitecte Jordi Casadevall i Dalmau, es presenta com una gran nau amb dos patis interiors que conserven l’arbrat existent al solar.

L’equipament disposa d’una superfície de 750 metres quadrats, distribuïts en dues plantes. A la planta baixa hi ha l’àrea d’acollida i promoció, l’àrea de publicacions periòdiques i audiovisuals, el fons general, una zona infantil, diversos espais polivalents i la zona destinada a l’administració. La primera planta acull l’àrea d’informació i referència. L’equipament compta amb un fons de 30.000 documents i disposa de set PC d’ús públic.

Les obres de la biblioteca han tingut un cost total de 972.404,94 euros (161.794.568 pessetes), dels quals el Departament de Cultura aporta 288.485,81 euros (48.000.000 pessetes), per mitjà del Programa Específic de Biblioteques, integrat en el Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya i d’acord amb les necessitats que preveu el Mapa de Lectura Pública de Catalunya.

Barcelona, 2 de maig de 2003