Cultura

El conseller de Cultura inaugura avui el XIII Congrés de la Federació Espanyola d'Amics dels Museus

També els rebrà, a les vuit del vespre, al Palau de la Generalitat

query_builder   7 març 2003 11:20

event_note Nota de premsa

El conseller de Cultura inaugura avui el XIII Congrés de la Federació Espanyola d'Amics dels Museus

També els rebrà, a les vuit del vespre, al Palau de la Generalitat

El conseller de Cultura, Jordi Vilajoana, presidirà avui divendres, 7 de març, a les quatre de la tarda, la sessió d’obertura del XIII Congrés de la Federació Espanyola d’Amics dels Museus, que se celebra a Barcelona fins diumenge vinent, 9 de març, i que ha estat organitzat per la Federació i l’associació Amics dels Museus de Catalunya. L’acte tindrà lloc a l’Auditori de La Pedrera de Barcelona (Passeig de Gràcia, 92).

Acompanyarà el conseller la subdirectora general del Patrimoni Cultural, Maria José Moya. També hi seran presents el vicepresident de la Federació Espanyola d’Amics dels Museus, Juan Ignacio de la Mesa, i el president d’Amics dels Museus de Catalunya, Fausto Serra de Dalmases.

El XIII congrés ha reunit a Barcelona al voltant de cent persones procedents de 36 associacions d’Amics dels Museus de tot Espanya, que participaran en sessions de treball, conferències, debats i taules rodones. La celebració del congrés s’emmarca en els actes commemoratius del 70è aniversari de l’associació d’Amics dels Museus de Catalunya i del 20è aniversari de la Federació Espanyola d’Amics dels Museus.

El congrés comença aquest migdia amb la conferència inaugural titulada Ante, con contra, desde, entre, mediante, por y para, sin...los museus, a càrrec de Daniel Giralt-Miracle, crític d’art i comissari de l’Any Gaudí. Acabarà diumenge vinent, al migdia, amb una visita al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC).

Barcelona, 7 de març de 2003