Cultura

El conseller de Cultura destaca la prolífica obra literària de Vázquez Montalbán i la seva capacitat de comunicació

L'escriptor va parlar recentment amb Vilajoana per demanar la Creu de Sant Jordi per a José Ángel Ezcurra

query_builder   18 octubre 2003 13:39

event_note Nota de premsa

El conseller de Cultura destaca la prolífica obra literària de Vázquez Montalbán i la seva capacitat de comunicació

L'escriptor va parlar recentment amb Vilajoana per demanar la Creu de Sant Jordi per a José Ángel Ezcurra

El conseller de Cultura, Jordi Vilajoana, ha lamentat la mort de l’escriptor Manuel Vázquez Montalbán, i ha destacat la seva “prolífica obra literària” i la seva “gran capacitat de comunicació”. El conseller ha assenyalat que la notícia de la mort de l’escriptor li ha produït un “sentiment de sorpresa i dolor”.

 Jordi Vilajoana ha recordat que va parlar amb Vázquez Montalbán fa deu o quinze dies perquè l’escriptor li havia demanat la Creu de Sant Jordi per al director de la revista Triunfo, José Ángel Ezcurra. El conseller ha explicat que quan va trucar Vázquez Montalbán per dir-li que el Govern de la Generalitat havia decidit atorgar a Ezcurra la Creu de Sant Jordi l’escriptor va rebre la notícia amb gran alegria. Vilajoana també ha assenyalat que quan va comunicar a José Ángel Ezcurra que havia estat guardonat, aquest li va explicar la gran aportació que va fer Vázquez Montalbán a Triunfo, que va esdevenir una plataforma dels intel·lectuals catalans.

El conseller de Cultura ha recordat que “des del seu punt de vista polític Vázquez Montalbán era capaç de donar una visió molt clara del país” i ha afegit que “va ser un home amb una gran projecció pública que sempre va intentar reflectir el país al qual estava molt arrelat”. El conseller també ha valorat la “gran capacitat que tenia d’arribar a la gent, de totes les edats”.

En relació a la seva obra literària, Jordi Vilajoana ha dit que “a través del seu personatge, Pepe Carballo, va descriure molt bé la societat barcelonina, el seu entorn i la seva gastronomia, aspectes que reflectien la personalitat d’un home molt connectat al seu país i que va ser un gran projector a l’exterior de la visió que des de Catalunya es feia de la política i del moment que estàvem vivint”.

Barcelona, 18 d’octubre de 2003