Cultura

El Senat s'interessa pel model de l'Institut Català de les Indústries Culturals de la Generalitat

El director de l'ICIC, Jordi Penas, compareixerà demà davant la Cambra

query_builder   10 novembre 2003 11:37

event_note Nota de premsa

El Senat s'interessa pel model de l'Institut Català de les Indústries Culturals de la Generalitat

El director de l'ICIC, Jordi Penas, compareixerà demà davant la Cambra

El director de l’Institut Català de les Indústries Culturals (ICIC), Jordi Penas, compareixerà demà, dimarts 11 de novembre, a les cinc de la tarda, al Senat, davant la Comissió Especial d’Arts Escèniques i Indústries Culturals per exposar el model  de l’ICIC.

El president del Senat, Juan José Lucas, ha convidat el director de l’ICIC davant l’interès suscitat entre altres comunitats autònomes per conèixer el funcionament d’aquest model d’Institut que només existeix a Catalunya. Jordi Penas, que dirigeix l’ICIC des de la seva creació pel Parlament de Catalunya, el desembre del 2000, farà també balanç d’aquest Institut i presentarà alguns dels seus nous  projectes.

L’Institut Català de les Indústries Culturals, entitat de dret públic amb personalitat jurídica pròpia, és l’organisme per mitjà del qual la Generalitat de Catalunya, amb la participació dels sectors culturals implicats, desenvolupa les polítiques de suport a les empreses culturals destinades a reforçar la creativitat cultural i el teixit industrial català en l’àmbit audiovisual, editorial, de la premsa, multimèdia, discogràfic i musical i de les arts escèniques i visuals.

Durant tres anys, l’ICIC ha elaborat diferents accions per potenciar el consum interior de les indústries culturals, l’exportació i la difusió; per establir i gestionar nous programes de suport tècnic; fomentar el desenvolupament i la implantació de noves empreses; promoure la col·laboració entre empreses i creadors culturals i impulsar accions formatives per al sector.

 Des de la seva creació l’ICIC ha destinat 27.463.559 euros per impulsar i promoure les indústries culturals a Catalunya mitjançant subvencions i aportacions reintegrables, un sistema de finançament que també ha interessat a d’altres països europeus i lands alemanys.

Barcelona, 10 de novembre de 2003