Cultura

El Govern aprova la creació de la Comissió de l'Any del Disseny 2003

Amb la Generalitat, el Ministeri de Ciència i Tecnologia i l'Ajuntament de Barcelona

query_builder   4 febrer 2003 19:07

event_note Nota de premsa

El Govern aprova la creació de la Comissió de l'Any del Disseny 2003

Amb la Generalitat, el Ministeri de Ciència i Tecnologia i l'Ajuntament de Barcelona

El Govern de la Generalitat ha aprovat avui, a proposta del conseller de Treball, Indústria, Comerç i Turisme, Antoni Fernàndez i Teixidó, i del conseller de Cultura, Jordi Vilajoana, la creació d’una Comissió per promoure i coordinar els actes de l’Any del Disseny 2003, que estarà integrada per un comitè d’honor; un consell promotor; un comitè executiu, i una comissió de seguiment.

El comitè d’honor estarà presidit pel president de la Generalitat i seran vicepresidents el ministre de Ciència i Tecnologia, Josep Piqué; l’alcalde de Barcelona, Joan Clos, i el president del FAD, Juli Capella. El consell promotor tindrà l’alcalde de Barcelona com a president, i, com a vicepresidents, els consellers de Cultura i de Treball, Indústria, Comerç i Turisme de la Generalitat, i el ministre de Ciència i Tecnologia. El comitè executiu estarà presidit pel director general de Promoció Cultural, el secretari d’Estat de Política Científica i Tecnològica, del Ministeri de Ciència i Tecnologia, i el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona.

Correspondrà al comitè d’honor aprovar el programa d’actes i les directrius de la comissió; al comitè executiu, supervisar i realitzar el seguiment de les accions i actes de l’Any del Disseny, i a la comissió de seguiment, donar suport a les tasques del comitè executiu. El decret estipula també que la Comissió durà a terme les seves activitats fins al 30 de gener de 2004.

L’Any del Disseny 2003 té per finalitat divulgar el valor del disseny en totes les seves manifestacions, renovar el contingut i el missatge de les disciplines creatives per adaptar-les a la societat del nou mil·leni i promoure el conjunt del territori català com un laboratori d’idees i debats, tot revaloritzant des de l’àmbit local, nacional, estatal i internacional el paper de Barcelona com una de les principals capitals de la creativitat. El programa d’activitats inclou més de cent actes, una vintena d’exposicions i la celebració de la Primavera del Disseny.

El Govern de la Generalitat va aprovar, el 25 de juny passat, la declaració de l’any 2003 com l’Any del Disseny a Catalunya, coincidint amb el centenari del Foment de les Arts Decoratives (FAD)

Any Verdaguer

D’altra banda, el Consell Executiu també ha aprovat avui, a proposta del conseller de Cultura, Jordi Vilajoana, modificar el decret pel qual es va crear la Comissió de Commemoració de l’Any Verdaguer, per perllongar les seves tasques fins al 30 de juny de 2003.

El Govern de la Generalitat va aprovar, el 26 de juny de 2001, el decret de creació de la Comissió de Commemoració del Centenari de la Mort de Jacint Verdaguer (Folgueroles, Osona, 1845-Vallvidrera, Barcelona, 1902) amb l’objectiu de difondre l’obra de l’escriptor i poeta al llarg de 2002.

L’èxit de públic i d’actes programats al voltant de l’Any Verdaguer, amb 1.095 activitats dutes a terme l’any passat, han propiciat l’allargament de la commemoració fins a mitjans de 2003.

Barcelona, 4 de febrer de 2003