Cultura

Artistes catalans i quebequesos exposen a Montreal la seva obra recent on reflexionen sobre l'espai

La mostra, Des espèces d'espaces, es podrà veure fins al 17 d'agost

query_builder   18 juny 2003 16:49

event_note Nota de premsa

Artistes catalans i quebequesos exposen a Montreal la seva obra recent on reflexionen sobre l'espai

La mostra, Des espèces d'espaces, es podrà veure fins al 17 d'agost

Demà dijous, 19 de juny, s’inaugura a l’Espace VOX de Montreal l’exposició Des espèces d’espaces (Espècies d’espais), que presenta l’obra recent de vuit artistes catalans i quebequesos en els àmbits de la instal·lació i la fotografia sobre el tema de l’espai. La mostra, que es podrà visitar fins al 17 d’agost, ha estat coproduïda pel Consorci Català de Promoció Exterior de la Cultura (COPEC) i VOX, Centre de la diffusion de la photographie, de Montreal.

 Els vuit artistes que exposen les seves obres a Des espèces d’espaces són Jordi Colomer, Anna Ferrer, Perejaume i Xavier Ribas, per part catalana, i Jocelyne Alloucherie, Nicolas Baier, Alain Paiement i Claire Savoie, per la quebequesa. Les obres giren al voltant de l’espai i reflexionen sobre la relació entre l’home i l’arquitectura, el paper del mur (físic o metafòric) com a espai de mediació entre l’interior i l’exterior, i l’acció del món exterior en l’espai privat i domèstic i a la inversa.

L’exposició està comissariada per Marie Josée Jean, directora artística de VOX, i per Chantal Grande, directora de la Galeria Forvm de Tarragona i de la programació del centre d’art contemporani Tinglado 2 de Tarragona. Precisament el  Tinglado acollirà l’exposició del 17 d’octubre al 14 de desembre.

L’acte inaugural de la mostra de Montreal tindrà lloc demà, a les cinc de la tarda (hora del Quebec), amb l’assistència del director general d’Afers Internacionals del Ministeri de Cultura i Comunicacions del Quebec, Denis L’Anglais, la comissària Chantal Grande i la responsable d’intercanvis internacionals del COPEC, Marta Gustà.

La col·laboració entre el COPEC i VOX, dins el marc dels intercanvis institucionals entre Catalunya i el Quebec, es remunta a l’any 1996, amb la presentació al Centre d’Art Santa Mònica l’exposició Camps de l’absència, de fotografia quebequesa.

Barcelona, 18 de juny de 2003

Més informació a:  www.copec.es

                           www.voxphoto.com