Cultura

AGENDA DEL DEPARTAMENT DE CULTURA

DEL 19 AL 25 DE NOVEMBRE DE 2002

query_builder   19 novembre 2002 18:17

event_note Nota de premsa

AGENDA DEL DEPARTAMENT DE CULTURA

DEL 19 AL 25 DE NOVEMBRE DE 2002

DIMARTS, 19

 

 19:30 h. Centre d’Art Santa Mònica (CASM). Rambla Santa Mònica, 7. Barcelona. Inauguració de les exposicions Joan Barbarà.50 anys del taller de gravat; Jordi Cerdà. Auto/Retrats.1972-2002; Joan Casellas. Aire i altres vies de comunicació, i el projecte HOSPITAL 106, 4rt 1a, a càrrec del director general de Promoció Cultural, Vicenç Llorca. També hi assistiran el delegat d’Arts Visuals, Josep Parera, i el director del CASM, Ferran Barenblit.

 20:00 h. Sala d’Actes de l’Ajuntament. Plaça de la Vila, 1. Lloret de Mar (Selva). Presentació de les dades de l’estudi Ofercat, sobre la presència del català al municipi de Lloret de Mar, elaborat per l’Ajuntament i pel Centre de Normalització Lingüística de Girona. Hi intervindrà el director general de Política Lingüística, Lluís Jou.

DIMECRES, 20

 18:00 h. Palau Pams. Camí de Malloles, 13. Perpinyà. Lliurament dels diplomes del Certificat Internacional de Català, organitzat pel col·lectiu de Professors de Català per a Adults. Hi assistirà el director general de Política Lingüística.

 19:30 h. Sala capitular del Claustre del Monestir. Sant Cugat (Vallès Occidental). Inauguració del festival Poesia a Sant Cugat 2002, organitzat per la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) i pel Centre Cultural Sant Cugat. Hi assistirà el conseller de Cultura, Jordi Vilajoana, acompanyat del director general de Promoció Cultural, i del director de l’ILC, Francesc Parcerisas. A continuació, tindrà lloc la visita a l’exposició sobre el grup poètic català dels anys 50, que conduirà de la comissaria de la mostra, l’escriptora Carme Riera.

 19:30 h. Palau Robert. Passeig de Gràcia, 107. Barcelona. Presentació del llibre Calendari tradicional de les comarques de Lleida, editat per Pagès Editors i elaborat per Joan Bellmunt i Figueras, sota la presidència del president del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana (CPCPTC), Joan Vidal i Gayolà.

 

DIJOUS, 21

 9:30 h. Aula Magna de la Universitat de Lleida. Avinguda Rovira Roure, 44. Lleida. Obertura de la Jornada Llengua i Immigració. Diversitat, identitat i societat global, organitzada pels Serveis Territorials de Cultura a Lleida i la Universitat de Lleida. Hi assistirà el director general de Política Lingüística i el coordinador dels Serveis Territorials del Departament de Cultura a Lleida, Francesc Vidal.

 19:15 h. Paranimf de la Universitat de Barcelona. Gran Via de les Corts Catalanes, 585. Barcelona. Lliurament dels premis Bufí i Planas 2002, que atorga la fundació del mateix nom. Hi serà present el director general de Promoció Cultural, delegat del conseller de Cultura.

 19:30 h. Fundació Joan Miró. Parc de Montjuïc, s/n. Barcelona. Inauguració de l’exposició Fernand Léger, amb 150 dibuixos i pintures de l’artista. Hi assistirà el  secretari general del Departament de Cultura, Pau Villòria.

 20:00 h. Centre comercial Gran Via-2. Gran Via de les Corts Catalanes,  75-97. L’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès). Inauguració de 15 sales de cinema Filmax-Gran Via de l’Hospitalet, a càrrec del conseller Vilajoana. Acompanyarà el conseller el director de l’Institut Català de les Indústries Culturals (ICIC), Jordi Penas.

 20:00 h. Biblioteca Pública de Lleida. Rambla d’Aragó, 10. Lleida. Presentació a Lleida del Calendari Tradicional de les comarques de Lleida, amb l’assistència del president del CPCPTC.

 21:00 h. Palau de la Música. Sant Francesc de Paula, 2. Barcelona. Concert de cloenda i lliurament de premis de la setena edició del Primer Palau, destinat a potenciar la carrera dels joves intèrprets, sota la presidència del conseller de Cultura, qui també lliurarà el 1r Premi Palau.

DIVENDRES, 22

 20:00 h. Sala de Trinitaris. Carrer de la Font, 43. Vilafranca del Penedès (Alt Penedès). Inauguració del SupermerCAT de Revistes, amb la presència del director general de Política Lingüística.

  20:30 h. Plaça Frederic Mompou 1. Vila-seca (Tarragonès). Inauguració de l’Auditori Josep Carreras, a càrrec del conseller en cap, Artur Mas. També hi assistirà el conseller Vilajoana; el delegat territorial del Govern de la Generalitat a Tarragona, Cèsar Puig i Casañas; el director general de Promoció Cultural i el tenor Josep Carreras.

 22:00 h. Palau de la Música Catalana. Sant Francesc de Paula, 2. Barcelona. Concert de presentació de l’últim disc de Marina Rossell, Cap al cel, amb l’assistència del director de l’ICIC. 

DISSABTE, 23

 21:00 h. Camp Nou. Arístides Maillol, s/n. Barcelona. Partit de futbol corresponent a  l’onzena jornada de Lliga entre els equips FC Barcelona i Reial Madrid, amb l’assistència del conseller Vilajoana.

 22:00 h. Teatre Cirvianum. Plaça Nova, 10. Torelló (Osona). Lliurament de premis del XX Festival Internacional de Cinema d’Aventura de Torelló, amb l’assistència del president del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana (CPCPTC), Joan Vidal i Gayolà.

DIUMENGE, 24

 11:00 h. Abadia de Montserrat. Montserrat (Bages). Jornada Verdagueriana a Montserrat, en el marc dels actes commemoratius de l’Any Verdaguer, amb l’assistència del president de la Generalitat, Jordi Pujol, acompanyat del conseller de Cultura. En el marc de la jornada s’inaugurarà al Museu de Montserrat l’exposició Verdaguer i Montserrat, organitzada per l’Abadia.

 11:30 h. Teatre Municipal. Banyoles (Pla de l’Estany). Lliurament del premi Flama de la Llengua del Pla de l’Estany, organitzat per la Mesa Cívica per la Llengua del Pla de l’Estany, sota la presidència del director general de Política Lingüística.

DILLUNS, 25

 18:30 h. Palau Moja. Portaferrisa, 1. Barcelona. Commemoració del 25è aniversari de l’Assemblea de Museus de Catalunya, presidida pel conseller de Cultura, acompanyat del director general del Patrimoni Cultural, Marc Mayer. 

 Barcelona, 19 de novembre de 2002