Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Trobada d'empreses del sector agroalimentari amb importadors dels Estats Units, Brasil i Japó

query_builder   19 juny 2003 15:33

event_note Nota de premsa

Trobada d'empreses del sector agroalimentari amb importadors dels Estats Units, Brasil i Japó

PRODECA, empresa adscrita al Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, coordina la participació d’empreses catalanes en la II Trobada amb importadors en el marc del programa de promoció exterior “Alimentos Europeos: Sabor, Salud y Calidad”

Durant els dies 19 i 20 de juny, 20 importadors provinents dels Estats Units, Brasil i Japó es reuniran amb empreses catalanes del sector agroalimentari, incloses dins el Programa Europeu de promoció exterior: Alimentos Europeos: Sabor, Salud y Calidad”,  a través de la coordinació de la Promotora d’Exportacions Catalanes (PRODECA). Les reunions es desenvoluparan a la Sala Retiro de la Institució Firal de Madrid.

Aquesta Trobada de negocis consisteix en reunions comercials amb agendes determinades per a cada comprador estranger amb un determinat nombre d’empreses espanyoles participants en el Programa de Promoció Exterior, amb l’objectiu d’establir acords d’exportació i de millorar el coneixement dels productes a través de l’exposició, tast i degustació dels productes que s’hi presenten.

El Programa de Promoció Exterior “Alimentos Europeos: Salud, Sabor, Calidad” té una durada de tres anys, i té com a objectiu ampliar i consolidar la presència de productes agroalimentaris espanyols als mercats dels Estats Units, Brasil i Japó. Compta amb finançament europeu, i està coordinat a nivell estatal per la Federació d’Indústries d’Alimentació i Begudes (FIAB), en col·laboració amb els organismes de promoció de nou Comunitats Autònomes, en el cas de Catalunya de la coordinació i de la promoció se’n fa càrrec PRODECA.

 

Les actuacions que es porten a terme dins aquest programa són activitats de promoció en punts de venda dels tres països objectiu, amb suport publicitari i de relacions públiques, així com altres accions paral·leles de degustació o setmanes gastronòmiques en les principals cadenes de supermercats i botigues gourmet dels Estats Units, Brasil i Japó. Aquest Programa de Promoció exterior es va engegar el 2002, i té previst finalitzar el 2004.

Empreses catalanes participants en la Trobada d’Importadors a Madrid (19 i 20 de juny):

Empresa Producte Seu social

Albet i Noya Vi i Cava St. Pau d’Ordal (Alt Penedès)

Aliments Biològics Oleander Productes biològics Vinyols (Baix Camp)

Bodegas Mistral i Anoia Vi La Torre de Claramunt (Anoia)

Celler Sort del Castell Vermut El Morell (Tarragonès)

Conserves Dani Conserves Vilassar de Mar (Maresme)

Coop. Vinícola Sarral Vi i Cava Sarral (Conca de Barberà)

Coop. Agrícola Germandat Oli Vilalba dels Arcs (Terra Alta)

Industrias Jijonenca Torrons i gelats El Vendrell (Baix Penedès)

Olis Bargalló Oli Castellví de Rosanes (Baix Llobregat)

Pagesa Productes dietètics Barcelona

Sangenís i Vaqué Vi i Cava Porrera (Priorat)

Tupinamba Cafès Barcelona

Nutrexpa Patés i dolços Barcelona

Barcelona, 19 de juny de 2003