Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Siurana promou la col·laboració amb Andalusia

query_builder   2 abril 2004 00:00

event_note Nota de premsa

Siurana promou la col·laboració amb Andalusia

Siurana i Plata inicien una col·laboració estreta en l’aplicació de les polítiques de desenvolupament rural i I+D

El conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Antoni Siurana, ha realitzat avui la seva primera visita oficial a Andalusia. En el transcurs de la seva estada, el responsable del DARP ha mantingut una reunió de treball amb el seu homòleg andalús, Paulino Plata, per tractar sobre diferents temes d’interès, com ara el Sistema Integrat d’Ajudes, el Sistema Integrat d’Informació Agrària o el Control d’Ajudes per Superfície i per conèixer com es duen a terme aquestes actuacions des de les dues administracions.

En el transcurs de la trobada, a més de parlar de diferents temes tècnics d’interès comú entre les dues Comunitats Autònomes, Siurana també s’ha volgut interessar pel funcionament de l’Administració agrària andalusa i per aquest motiu ha visitat l’Empresa Pública de Desarrollo Agrario y Pesquero (DAP), organisme que pertany a la Conselleria d’Agricultura i Pesca de la Junta d’Andalusia i que té com a objectiu el desenvolupament d’una àmplia gamma d’activitats dins dels sectors agraris, pesquer i agroalimentari com ara la formació, la investigació i la transferència tecnològica, els regadius i les infrastructures, la sanitat animal i vegetal o la qualitat i la seguretat alimentària, entre altres.

Siurana s’ha mostrat molt interessat en el funcionament d’aquest organisme, ja que segons el responsable del DARP “facilita la gestió i simplifica l’administració per poder ser més propera als agricultors”.

D’altra banda, els responsables de la conselleria d’Agricultura i Pesca d’Andalusia també han explicat a la delegació catalana el funcionament de l’Instituto de la Alimentación Mediterránea (AIMED). Aquest Institut pretén donar una major impuls a l’agroindústria, un dels sectors de la indústria més important, amb la quota del 25% dels llocs de treball industrials i el 31% de la facturació.

Barcelona, 2 d’abril de 2004