Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Un nou programa de reportatges televisius difondrà els productes agroalimentaris catalans amb distintius de qualitat

L'emissió, que serà a través del K3-33, s'iniciarà avui, dia 24 de març, i finalitzarà el dia 21 d'abril

query_builder   24 març 2003 12:20

event_note Nota de premsa

Un nou programa de reportatges televisius difondrà els productes agroalimentaris catalans amb distintius de qualitat

L'emissió, que serà a través del K3-33, s'iniciarà avui, dia 24 de març, i finalitzarà el dia 21 d'abril

La Generalitat de Catalunya, mitjançant del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca (DARP) i Televisió de Catalunya, han elaborat un programa de reportatges televisius per tal de potenciar els productes agroalimentaris catalans de qualitat i acostar-los al consumidor. Aquests reportatges, de 21 programes d’aproximadament 10 minuts cada un, i sota el nom de “De la terra”, pretén donar a conèixer tots els productes que s’elaboren a Catalunya amb els distintius d’origen i de qualitat, que certifiquen la traçabilitat del producte i el compliment d’unes rigoroses especificacions, que constitueixen la màxima garantia per als consumidors L’emissió, que serà a través del K3-33, s’iniciarà avui, dia 24 de març, a la franja horària de les 15:45 hores, i finalitzarà el proper dia 21 d’abril. Aquest programa esdevé una eina bàsica per informar sobre el sistema productiu, el paisatge que l’envolta, la gent que l’elabora i la gastronomia. El programa també pretén vincular l’origen d’aquestes produccions amb l’origen geogràfic. Actualment a Catalunya existeixen 23 productes agroalimentaris amb certificacions de qualitat, que atorga el Departament d’Agricultura i reconeix la Unió Europea, entre 4 Denominacions d’Origen Protegida (DOP), 5 Indicacions Geogràfiques Protegides) IDP 2 Especialitats Tradicionals Garantides i 12 marques Q de Qualitat Alimentària. Els reportatges que seran emesos són: IGP Arròs del Delta de l’Ebre; IGP Calçot de Valls; IGP Llonganissa de Vic; DOP Siurana; IGP Clementines de les Terres de l’Ebre; Productes Càrnics amb marca Q amb especial referència a la carn de vedella; DOP Avellana de Reus; IGP Pollastre i Capó del Prat; IGP Patates de Prades; IGP Poma de Girona; DOP Les Garrigues; DOP Formatge de l’Alt Urgell i la Cerdanya i Mantega de l’Alt Urgell i la Cerdanya; Producció Ecològica; DOP Oli Terra Alta i Oli Baix Ebre-Montsià; IGP Vedella dels Pirineus Catalans; ACREFA (Formatges Artesans); IGP Torró d’Agramunt; ETG Panellets; Producció Integrada; IGP Anxova de l’Escala; Denominació Cava. Aquesta actuació respon a una de les prioritats del Govern de la Generalitat de Catalunya com és la qualitat alimentària, ja que aquesta condició és un dels pilars bàsics pel futur dels sectors agrari i pesquer de Catalunya i una garantia per als consumidors. Barcelona, 24 de març de 2003