Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Salvador Puig ha destacat la oportunitat que representa la certificació Halal pel sector agroalimentari català

query_builder   6 juliol 2004 17:12

event_note Nota de premsa

Salvador Puig ha destacat la oportunitat que representa la certificació Halal pel sector agroalimentari català

El director general de Producció, Innovació i Indústries Agroalimentàries de DARP ha fet aquestes declaracions en l’acte de presentació de l’Institut Halal

El director general de Producció, Innovació i Indústries Agroalimentàries del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Salvador Puig, ha participat en l’acte de presentació de l’Institut Halal, que ha tingut lloc aquest migdia  a la seu de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya.

L’institut Halal, creat per la Junta Islàmica com a membre fundador de la Comissió Islàmica d’Espanya, és una entitat certificadora dedicada a la Certificació de Garantia Halal, per a productes i serveis en l’àmbit de l’Estat espanyol per tal de dur a terme la implantació i la promoció de la Marca de Garantia Halal.

Salvador Puig ha destacat la oportunitat que representa la certificació Halal pel sector agroalimentari  català  i que el DARP donarà suport institucional per donar a conèixer les activitats que l’Institut Halal duu a terme a la indústria agroalimentària de Catalunya.

A l’acte de presentació també hi ha participat Montserrat Coll, directora general d’Afers Religiosos del Departament de la Presidència que ha considerat molt necessària  la tasca d’aquest Institut  per a garantir a la ciutadania musulmana els preceptes islàmics referents a l’alimentació.

D’altra banda, cal destacar que a l’acte de presentació de l’Institut Halal i eren presents  destacades empreses de la indústria agroalimentària catalana, fet que demostra la creixent demanda d’aliments Halal tant per part del col·lectiu musulmà com per altres sectors agroalimentaris de Catalunya. Cal tenir present que actualment les necessitats de certificació Halal es centren en el mercat carni (certificacions de sacrifici Halal, certificacions d’elaborats càrnis sense porc, etc).

Barcelona, 6 de juliol de 2004