Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

La Terra Alta comptarà amb una estació experimental agrícola

Demà se signa el conveni entre la Generalitat de Catalunya, el Consell Comarcal de la Terra Alta, l'IRTA i l'INCAVI

query_builder   3 desembre 2002 14:01

event_note Nota de premsa

La Terra Alta comptarà amb una estació experimental agrícola

Demà se signa el conveni entre la Generalitat de Catalunya, el Consell Comarcal de la Terra Alta, l'IRTA i l'INCAVI

Demà se signa el conveni de col·laboració entre la Generalitat de Catalunya,  el Consell Comarcal de la Terra Alta, l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) i  l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), per a  la creació de la unitat experimental agrícola de la Terra Alta, a Gandesa.

El conveni serà signat per Josep Grau, conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Antoni Vives, secretari de Govern del Departament de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, Xavier Pallarès, president del Consell Comarcal de la Terra Alta, Josep Tarragó, director general de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries i Domingo Valiente, director general de l’Institut Català de la Vinya i el Vi.

La Unitat Experimental Agrícola de la Terra Alta posarà a la comarca els instruments necessaris per  fer una recerca i experimentació de qualitat sobre els problemes concrets de la pagesia de la comarca, que ajudi al sector a ser més competitiu i eficient en la producció de qualitat i en la preservació del medi.

Aquesta estació experimental, comptarà amb la implicació directa dels ens de la zona i principalment del Consell Regulador de la Denominació d’Origen  del vi Terra Alta i es preveu que esdevingui centre de referència del sector de la vinya i el vi i altres conreus de llenyoses de Catalunya i de la resta de l’Estat Espanyol pel que fa a la producció de llenyoses en terra de secà.

A l’acte hi seran presents també, Miquel J. Aubà, alcalde de Gandesa, Germà Gordó, secretari General del DARP i Francesc Ramon, delegat del DARP a les Terres de l’Ebre, entre d’altres autoritats.

CONVOCATÒRIA DE MITJANS DE COMUNICACIÓ

Acte:Signatura conveni de col·laboració entre la Generalitat de Catalunya, el Consell Comarcal de la Terra Alta, l’IRTA i l’INCAVI per a la creació de la uniatat experimental agrícola de la Terra Alta

Dia: Dimecres, 4 de desembre de 2002

Hora: 12:30 hores

Lloc: Consell Comarcal de la Terra Alta

           c. Bassa d’En Gaire, 1

            Gandesa

Barcelona, 3 de desembre de 2002