Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

PRODECA organitza una missió empresarial als Països Bàltics

query_builder   5 novembre 2002 20:23

event_note Nota de premsa

PRODECA organitza una missió empresarial als Països Bàltics

L’empresa pública del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca ha concertat entrevistes entre empresaris catalans i importadors de Lituània, Letònia i Estònia

La Promotora d’Exportacions Catalanes,  PRODECA, empresa pública adscrita al Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat, dura a terme del 3 al 8 de novembre, una missió empresarial als Països Bàltics, adreçada als sectors d’alimentació i begudes.  Els mercats que es visitaran són els corresponents a les capitals dels tres Estats que formen els Països Bàltics: Lituània, Letònia i Estònia.

Aquests països presenten una voluntat política de formar part de la Unió Europea que els incita a activar els ritmes de les reformes econòmiques estructurals. Tot i que encara presenten dependència de Rússia, la progressiva incorporació de legislació europea en virtut dels acords d’associació els presenta com mercats amb potencial per a les exportacions.

Empreses que hi participen:

EmpresaProducteSeu social

AgrufrutoFruitaTorrefarrera (Segrià)

Fruites BoixadosFruitaLleida

FarbosFruitaSant Julià de Ramis (Gironès)

Ponent ExportFruitaLleida

Fruites CaberolFruitaAlcarràs (Segrià)

AvecaFruitaTorres de Segre (Segrià)

Frutas y Verduras AgrupadasFruitaAmposta (Montsià)

Albet i NoyaViSant Pau d’Ordal (Alt Penedès)

IndukernIngredients alimentació animalBarcelona

Les missions comercials es perfilen com una eina important en la tasca de recerca de clients per a les empreses catalanes. Les missions comercials directes comporten una selecció prèvia d’importadors i el concert d’entrevistes per a la presentació de productes en el país destinatari de la missió.

PRODECA, empresa pública adscrita al Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca que  té com a objectius la promoció de la producció agroalimentària catalana i el foment de la internacionalització de l’empresa del sector agroalimentari de Catalunya,  compta amb un programa d’activitats que s’elabora a partir de les necessitats del sector i d’acord amb les polítiques dissenyades pel Govern de la Generalitat en matèria de promoció dels productes agroalimentaris catalans i la seva distribució en els mercats internacionals.

Barcelona, 5 de novembre de 2002