Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

La fruita catalana es promociona a Alemanya

El Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca posa en marxa el pla de promoció de la fruita per al 2003

query_builder   14 gener 2003 14:59

event_note Nota de premsa

La fruita catalana es promociona a Alemanya

El Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca posa en marxa el pla de promoció de la fruita per al 2003

El Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca ha establert un pla de promoció per a la fruita de Catalunya a desenvolupar durant el 2003. El DARP mitjançant l’empresa pública PRODECA, (Promotora d’Exportacions Catalanes, S.A.) portarà a terme un seguit d’actuacions adreçades tant als mercats internacionals com als nacionals, amb el doble objectiu d’impulsar la comercialització de la fruita catalana alhora que es consoliden mercats, i promoure el consum d’aquest producte entre diversos segments de consumidors de Catalunya.

La campanya, centrada durant el primer trimestre de l’any en les actuacions internacionals, té com a tret de sortida l’organització de la participació en la fira internacional Fruit Logística, que se celebrarà a Berlín durant el dies 16 a 18 de gener.

Fruit Logística és un saló internacional monogràfic dedicat al marketing de fruites i hortalisses, i és obert només a professionals. Val a destacar que el 50% dels visitants són estrangers, la meitat procedents de països de la Unió Europea i un terç de països del centre i l’est d’Europa. En total, més de 10 mil professionals de diferents àmbits visitaran el recinte a la recerca de les propostes dels expositors.

Les fruites i hortalisses són productes molt sensibles que exigeixen considerables esforços en la gestió logística. En aquest sentit, Fruit Logística ofereix també la possibilitat d’accedir al know-how tècnic necessari per a organitzar aquesta logística, especialment la manipulació de les fruites i hortalisses en els punts de venda del comerç al detall. També hi ha un centre tècnic amb equips d’embalatge, emmagatzematge, transport i rotació d’existències, així com presentació de mercaderies.

La participació en la fira Fruit Logística de Berlín es coordina amb l’entitat Catalonia Qualitat, seguint les polítiques de col·laboració amb els agents del sector que desplega el Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca amb la finalitat d’optimitzar els serveis i respondre d’una manera efectiva a les necessitats de cada sector.

Altres actuacions internacionals que PRODECA portarà a terme durant aquest primer trimestre del 2003 són dues missions comercials a països de l’Est que tindran la fruita com a producte destacat. Val a dir que aquella zona d’Europa és un dels mercats potencials més importants per a la fruita de Catalunya, i on diferents empreses estan treballant amb èxit en els últims cinc anys, i s’hi estan consolidant dins un segment de gran consum.

Empreses participants a l’estand de PRODECA a Fruit Logística:

Cooperativa Agrícola Albatàrrec, d’Albatàrrec (Segrià)

Lozano Jiménez, de Lleida

Poma de Girona, IGP, d’Ullà (Baix Empordà)

Ponent Export SA, de Lleida

Torné Casals SA, de Lleida

Productes que s’hi oferten:

Albercoc

Cirera

Nectarina

Poma

Pera

Préssec

Pruna

Barcelona, 14 de gener de 2003