Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Grau valora positivament les negociacions que s'estan duent a terme en la proposta de reforma de la PAC

query_builder   12 juny 2003 18:52

event_note Nota de premsa

Grau valora positivament les negociacions que s'estan duent a terme en la proposta de reforma de la PAC

Diu que la nova proposta sobre les ajuts de l’arròs i els farratges beneficien Catalunya, i avisa que si no hi ha un acord satisfactori amb els fruit secs la Generalitat reclamarà la regionalització de les produccions

El conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Josep Grau, ha assegurat avui, en el decurs d’una trobada amb els mitjans de comunicació a la XIV Trobada al Pirineu que s’està celebrat a Rialp (Pallars Sobirà) que les negociacions que s’estan duent a terme en la proposta de reforma de la Política Agrària Comuna (PAC) avancen satisfactòriament.

El conseller ha valorat positivament que l’última proposta de reforma modifiqui els sistema de penalització del cultiu de l’arròs, la qual cosa ha explicat permetrà recuperar els ajuts que aquests productors de les zones com el Delta de l’Ebre rebien per la seva producció. Grau ha explicat que els productors d’arròs de Catalunya tenien una penalització de fins el 45% dels ajuts degut al sobrepassament de producció d’altres comunitats autònomes i que des de Catalunya s’havia denunciat reiterades vegades davant el MAPA i fins i tot de la Unió Europea.

Grau també ha explicat, que en el decurs de les últimes converses que ha mantingut amb el titular del MAPA, Miguel Arias Cañete, aquest l’ha informat que la Comissió també es planteja amb aquesta nova proposta mantenir el sistema actual de subvenció dels farratges. Grau ha explicat que si finalment s’aprova suposarà un gran avanç perquè aquest sector podrà mantenir la seva producció sense que es vegi perjudicat per la possible entrada de proteïnes vegetals procedents de tercers països. Grau ha dit que aquest és un fet molt important per les comarques de Lleida, ja que en elles es produeix i es transforma la majoria d’aquesta producció.

El conseller Josep Grau ha assegurat que cal veure com avancen els possibles acords sobre els sector de la fruita seca. En aquest sentit Grau ha assegurat que si no hi ha acord, des del Govern de la Generalitat es demanarà la regionalització d’aquesta producció.

Finalment, Grau ha assegurat que França està  intentant bloquejar el gruix de la reforma per tal de mantenir els acords de Berlín, amb els quals es va establir la PAC, i que si aquesta negociació avança la reforma no s’aplicaria fins l’any 2007.

Barcelona, 12 de juny de 2003