Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Grau serà dilluns a Madrid a la Conferència Sectorial d'Agricultura que convoca el MAPA

query_builder   30 maig 2003 11:02

event_note Nota de premsa

Grau serà dilluns a Madrid a la Conferència Sectorial d'Agricultura que convoca el MAPA

En aquesta ocasió la reunió l’organitza la Comunitat de Madrid i se celebrarà a la Real Casa de Correos, seu oficial de la presidència d’aquesta comunitat. Els consellers també seran rebuts per l’encara actual president de la comunitat de Madrid, Alberto Ruíz Gallardón

El conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Josep Grau, assistirà dilluns vinent, dia 2 de juny, a les 10:00 hores, a la reunió de la Conferència Sectorial d’Agricultura i Desenvolupament Rural que ha convocat el titular del MAPA, Miguel Arias Cañete. En aquesta ocasió la reunió se celebrarà a la Real Casa de Correos (Puerta del Sol. Madrid) ja que l’organitza el Govern de la Comunitat Autònoma de Madrid, i per aquest motiu els consellers també mantindran una trobada amb l’actual president d’aquella comunitat, Alberto Ruíz Gallardón. Aproximadament a les 12:00 hores, el conseller Grau mantindrà una trobada amb els mitjans de comunicació.

Com a aspectes més importants, en el decurs de la reunió s’analitzarà l’informe sobre el Reglament horitzontal de la reforma de la PAC que va aprovar la Comissió d’Agricultura del Parlament Europeu, el passat dia 21 de maig. També s’analitzarà l’estat actual del sector làctic a l’Estat espanyols i els preus excessivament baixos que pateixen les seves produccions a nivell europeu. En aquest sentit, Grau  proposarà que s’analitzi la possibilitat de refundar i potenciar la Interprofessional làctia espanyola per tal que la indústria i els productors arribin a acords de preus favorables per ambdues parts.

En el decurs de la trobada també s’aprovarà la distribució territorial d’alguns ajuts de plans i programes conjunts entre l’Estat i les Comunitats autònomes. Així mateix, s’analitzarà la situació actual sobre l’assegurança per a la cobertura de les despeses derivades de la destrucció d’animals no bovins mort en explotació, que actualment està paralitzada i que el DARP ha demanat reiterades vegades la necessitat que aquesta assegurança es posi a disposició dels ramaders, ja que actualment es troben en una situació inviable. D’altra banda, està previst que s’aprovi un programa de mesures a favor del sector cunícola, entre d’altres.