Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Grau destaca que la voluntat del Govern català és que el projecte de recuperació de l'Estany d'Ivars Vila-sana sigui una realitat

Avui s'ha formalitzat l'entrada del Govern de la Generalitat al Consorci de l'Estany d'Ivars Vila-sana

query_builder   27 desembre 2002 16:28

event_note Nota de premsa

Grau destaca que la voluntat del Govern català és que el projecte de recuperació de l'Estany d'Ivars Vila-sana sigui una realitat

Avui s'ha formalitzat l'entrada del Govern de la Generalitat al Consorci de l'Estany d'Ivars Vila-sana

Avui divendres, dia 27 de desembre, s’ha signat un protocol per tal de formalitzar l’entrada del Govern de la Generalitat  al Consorci de l’Estany d’Ivars-Vila-sana. En concret, la Generalitat de Catalunya, per mitjà dels departaments d’Agricultura, Ramaderia i Pesca i de Medi Ambient, han formalitzat la seva integració en el Consorci per a l’execució del Pla Especial de protecció del medi natural i paisatge de l’Estany d’Ivars d’Urgell. El Govern participarà en el  amb l’aportació de 6 milions d’euros, finançats pels esmentats departaments en un 50% cadascú.

El conseller Josep Grau ha destacat  que “la voluntat del Govern català és que el projecte de recuperació de l’Estany d’Ivars sigui una realitat”. El conseller d’Agricultura ha fet aquestes declaracions durant l’acte que s’ha celebrat avui per a la formalització de l’entrada del Govern de la Generalitat al Consorci de l’Estany d’Ivars-Vila-sana i  ha afegit que” aquest projecte representarà no tan sols la recuperació mediambiental i faunística de la zona, sinó que serà tot un impuls turístic i econòmic peraquestes comarques”.

Per altra banda, en el decurs de l’acte també s’han lliurat  els documents als propietaris de les finques afectades pel procés de recuperació de l’Estany d’Ivars-Vila-sana.

Per la seva banda, el conseller de Medi Ambient, Ramon Espadaler, ha destacat la importància del projecte, ja que segons ha dit “després del Delta de l’Ebre i dels Aiguamolls de l’Empordà aquest indret serà un dels més importants a Catalunya pel que fa a la recuperació mediambiental”.

Tots dos consellers, Josep Grau i Ramon Espadaler, han coincidit en destacar que aquest projecte serà una realitat gràcies al consens entre totes les administracions implicades: Govern de la Generalitat (Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca i Departament de Medi Ambient), Diputació de Lleida, Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Ajuntament d’Ivars d’Urgell, Ajuntament de Vila-sana i Universitat de Lleida.

A més a més a l’acte també hi han estat presents tots els representants de les institucions implicades en aquest projecte:  Josep Grau, conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Ramon Espadaler, conseller de Medi Ambient,  Ramon Guiu, alcalde d’Ivars d’Urgell i president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Josep Pont, president del Consorci i president de la Diputació de Lleida, Josep Coll, president de la Cooperativa d’Ivars d’Urgell, Jaume Llovet, alcalde de Vila-sana i Jaume Porta, rector de la Universitat de Lleida.

Barcelona, 27 de desembre de 2002