Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació

Grau anuncia la imminent licitació de les obres de la IV etapa del regadiu del Garrigues Sud

El conseller que ha inaugurat la tercera etapa d'aquest regadiu ha fet una crida als agricultors d'olivera perquè assegu

query_builder   29 novembre 2002 18:12

event_note Nota de premsa

Grau anuncia la imminent licitació de les obres de la IV etapa del regadiu del Garrigues Sud

El conseller que ha inaugurat la tercera etapa d'aquest regadiu ha fet una crida als agricultors d'olivera perquè assegu

El conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Josep Grau, ha inaugurat avui divendres, dia 29 de novembre, la III etapa del regadiu del Garrigues Sud.

Aquesta actuació, amb un pressupost aproximat de 9.460.940 €, suposarà  la transformació en regadiu de 1.605 ha. per donar reg de suport a cultius tradicionals de la zona, principalment  l’olivera, de les comarques de Les Garrigues i la Ribera d’Ebre, concretament dels termes municipals de Flix, La Granadella, Bellaguarda i Bovera.

En el decurs de l’acte d’inauguració el màxim responsable de l’Administració catalana ha anunciat la imminent licitació de les obres de la IV etapa d’aquest regadiu per part del Govern català. Grau ha assegurat que es licitarà a primers de l’any vinent, ja que s’estan ultimant els projectes.

El responsable de l’Administració agrària catalana ha explicat que la política de regadius és prioritària pel Govern de Catalunya. Per aquest motiu, ha explicat el pressupost del DARP per al 2003 compta amb una partida superior als 53.000.000 d’euros per aquesta matèria.

El responsable del DARP ha recordat també que es complirà amb el calendari establert pel què fa al Canal Segarra-Garrigues i ha explicat que “estem en condicions perquè Regsega es pugui reunir per fer l’adjudicació del Segarra - Garrigues abans que acabi l’any tal com vam anunciar”.  En aquest sentit, el conseller Grau ha explicat que en aquests moments s’està fent la valoració tècnica, econòmica i jurídica de les dos ofertes presentades.

Grau fa una crida als agricultors d’olivera perquè assegurin les seves explotacions

Per altra banda, el conseller d’Agricultura també ha afirmat que el pla de xoc a les oliveres s’està complint a mesura que s’estan presentant les certificacions. Així, Grau ha recordat que l’Administració agrària catalana ja ha fet efectiu el pagament del 60% dels expedients presentats fins ara.

En aquest sentit, el conseller Grau ha recordat que els recursos establerts per pal·liar els danys produïts a les oliveres estan garantits pel Govern català. Així mateix, Grau ha recordat que el passat dia 19 de novembre, va aconseguir l’acord amb el ministre d’Agricultura, Miguel Arias Cañete, que el MAPA confinancés el 50% dels ajuts establerts en el Pla de xoc per pal·liar els danys produïts a les oliveres.

Grau també ha explicat que el passat mes d’octubre es va obrir el termini d’assegurança a les oliveres i que el DARP va aconseguir un acord amb el MAPA i l’empresa Nacional d’Assegurances (Agroseguro) perquè les oliveres afectades per la gelada poguessin ser assegurades. Per aquest motiu, el màxim responsable de l’Administració agrària catalana ha fet una crida als agricultors d’oliveres per tal que assegurin les seves explotacions i assegurar una prima ja que en alguns casos s’ha perdut part de la collita.

En aquest mateix sentit, el responsable del DARP ha explicat que el pressupost del DARP per al 2003 compta amb una partida de 5.000.000 euros per tal de fomentar el sistema d’ajuts en el pagament de part de primes d’assegurances per tal que els diferents sectors productius puguin fer front a les inclemències i catàstrofes climatològiques.

Barcelona, 29 de novembre de 2002