Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

El Govern ha autoritzat la constitució i l'aprovació dels estatuts de l'empresa pública Reg Sistema Segarra - Garrigues, SA.

query_builder   19 març 2002 10:00

event_note Nota de premsa

El Govern ha autoritzat la constitució i l'aprovació dels estatuts de l'empresa pública Reg Sistema Segarra - Garrigues, SA.

Amb aquest Acord el Govern dóna compliment a la Disposició Addicional quaranta - vuitena de la Llei 20/2001 de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per a l’any 2002.L’empresa pública Reg Sistema Segarra - Garrigues, S.A. és una eina fonamental per tal de facilitar i agilitar la posada en marxa del reg del sistema Segarra - Garrigues. En concret, aquesta empresa tindrà com a objecte construir les sèquies i els canals secundaris de distribució d’aigua que procedeixi del canal principal del Segarra - Garrigues.El regadiu del Segarra - Garrigues comportarà la posada en reg de 67.000 hectàrees d’una vuitantena de termes municipals de les comarques de la Noguera, l’Urgell, el Pla d’Urgell, el Segrià, la Segarra i les Garrigues. El cost estimat de la totalitat de les obres de regulació, transport, xarxa principal i distribució i concentració parcel·lària d’aquesta actuació és de 1.115,18 milions d’euros, dels quals 790,63 milions d’euros van a càrrec del Govern de la Generalitat, els quals inclouen la construcció de la xarxa de reg i les actuacions en matèria de concentració parcel·lària.La creació d’aquesta empresa és un exemple més de la decidida aposta del Govern de la Generalitat i del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca en matèria de regadius i comportarà que, durant aquest any 2002 s’iniciïn les obres de la xarxa de reg del Segarra - Garrigues.