Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

El Govern català avança els ajuts per a la paralització temporal de la flota pesquera d'encerclament

query_builder   12 novembre 2002 16:19

event_note Nota de premsa

El Govern català avança els ajuts per a la paralització temporal de la flota pesquera d'encerclament

D’altra banda, també s’ha acordat ampliar el termini dels préstecs per a inversions en rec interior de les finques agrícoles passant dels 10 als 25 anys d’amortització i una carència de 3 anys

El Govern català, a proposta del conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Josep Grau, ha acordat, avui a la Comissió d’Assumptes Econòmics, avançar el pagament dels ajuts destinats a la flota pesquera catalana d’encerclament per a la paralització temporal, corresponent a l’any 2003, de l’activitat pesquera.

L’Institut Català de Crèdit Agrari (ICCA) serà l’encarregat d’obrir una línia de préstec per avançar aquests recursos amb una dotació de 420.708,47 €. Els beneficiaris d’aquest avançament seran els armadors que acreditin que la inactivitat de l’embarcació durant el període de parada ha estat motivada pel Pla de paralització aprovat per la Direcció General de Pesca i Afers Marítims del DARP. Aquesta actuació afecta a un total de 90 embarcacions d’encerclament de Catalunya.

La flota d’encerclament dels ports de Catalunya realitza paralitzacions temporals dels seus vaixells per tal de preservar els recursos pesquers de la zona durant un període de dos mesos.

Els períodes de les paralitzacions temporals de la flota d’encerclament de Catalunya són les següents:

- Demarcació de Girona. De l’1 de novembre al 31 de desembre de 2002.

- Demarcació de Barcelona. Del 15 de novembre de 2002 al 14 de gener de 2003.

- Demarcació de Tarragona i Vilanova i la Geltrú: Del 20 de desembre de 2002 al 17 de febrer de 2003.

S’amplia el termini d’amortització dels préstecs per finançar les inversions de regadiu

D’altra banda, el mateix Institut Català de Crèdit Agrari, ampliarà el termini de préstecs amb la finalitat de finançar les inversions en rec interior de les finques que es van instaurar com a nova línia de finançament el mes de desembre del 2001. Segons l’acordat avui per la Comissió d’Assumptes Econòmics, s’ha autoritzat a l’ICCA a adoptar aquesta mesura que el sector agrari havia sol·licitat al Govern i adequar-los a la resta de préstecs concedits pel mateix organisme. A partir d’ara, el termini passarà de 10 a 25 anys d’amortització i una carència de 3 anys.

Barcelona, 12 de novembre de 2002