Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

El DARP alerta als comerciants de porcí que prenguin mesures a l'hora d'introduir bestiar procedent d'altres països

query_builder   26 setembre 2003 20:16

event_note Nota de premsa

El DARP alerta als comerciants de porcí que prenguin mesures a l'hora d'introduir bestiar procedent d'altres països

El tècnics del DARP demanen aplicar el principi de precaució davant l’aparició de  casos de Pesta Porcina Clàssica (PPC) a Europa

La Direcció General de Producció Agrària i Innovació Rural del DARP, ha demanat als comerciants de porcí de Catalunya que prenguin les mesures pertinents, que estableix la normativa vigent, a l’hora d’introduir bestiar porcí procedent d’altres països.

En aquest sentit, els serveis tècnics del Departament d’Agricultura han demanat aplicar el principi de precaució davant l’aparició de casos de Pesta Porcina a alguns països europeus com el d’Itàlia i davant la sospita d’un nou cas a Dinamarca.

El DARP ha demanat precaució i responsabilitat en aquest afer per tal que, via comerç, no es torni a introduir, com ha passat en altres vegades, alguna epizootia com la Pesta Porcina Clàssica (PPC), que en aquests moments seria devastadora pel sector porcí de Catalunya.

Així mateix , el DARP ha demanat a tot el sector que informi del bestiar que s’importa a les explotacions catalanes i que els veterinaris clínics portin a terme les serologies tal com estableix la normativa vigent.

D’altra banda, els serveis veterinaris del DARP intensificaran els actuals controls que porten a terme en  les partides de bestiar importat.

Barcelona, 26 de setembre de 2003