Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Conveni marc de Cooperació entre catalunya i l'Instituto Interamericano de Cooperación para la Agricultura

query_builder   11 juny 2003 15:53

event_note Nota de premsa

Conveni marc de Cooperació entre catalunya i l'Instituto Interamericano de Cooperación para la Agricultura

L’objectiu d’aquest conveni que han signat avui el conseller Josep Grau i el coordinador de l’Oficina permanent per Europa de l’IICA. José María Fresneda és establir les bases de cooperació en matèria agrària i agroalimentària entre Catalunya i els països de l’Amèrica Llatina i el Carib, que pertanyen a aquest institut i promoure els coneixements i tecnologia per al desenvolupament de l’agricultura

El conseller d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Josep Grau, i el  coordinador de l’Oficina Permanent per Europa de l’Instituto Interamericano de Cooperación para la Agricultura (IICA), José Maria Fresneda, han signat aquest matí un acord de cooperació entre ambdues institucions.

L’IICA és l’organisme especialitzat  en l’agricultura del sistema Interamericà i té com a missió  donar suport en aquests àmbit als seus Estats Membres (països d’Amèrica Llatina i el Carib) mitjançant  la modernització  del sector rural, de la promoció de la seguretat alimentària i del desenvolupament  d’un sector agropecuari competitiu i tecnològicament preparat.

La finalitat i l’objectiu d’aquest conveni és establir les bases de cooperació en matèria agrària i agroalimentària entre Catalunya i els països de l’Amèrica Llatina i el Carib, per al desenvolupament d’aquests últims.

L’acord signat contempla incrementar l’accés a la tecnologia per al desenvolupament de l’agricultura i el medi rural dels Estats membres de l’IICA i preveu la col·laboració en l’elaboració d’estudis d’investigació,  en formació de tècnics , transferència tecnològica i aplicació de projectes de modernització, entre d’altres.