Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

El DARP desmenteix l'existència de qualsevol tipus de malaltia de declaració obligatòria a Catalunya

query_builder   5 novembre 2003 20:50

event_note Nota de premsa

El DARP desmenteix l'existència de qualsevol tipus de malaltia de declaració obligatòria a Catalunya

Aaquestes granges se’ls ha retirat el títol de granja de sanitat comprovada perquè han deixat de produir animals per a la reproducció

Davant l’aparició en algun mitja d’informació de l’existència de pesta Porcina Africana en 7 granges de Girona, el Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, desmenteix l’existència d’aquesta malaltia i de qualsevol altra que pugui representar un perill per a la ramaderia porcina.

En aquest sentit, a aquestes granges se’ls ha retirat el títol de granja de sanitat comprovada  perquè han deixat de produir animals per a la reproducció o bé perquè ja no estan actives i no pas per la detecció de cap malaltia.

D’aquesta manera, les granges que s’han donat de baixa a la demarcació de Girona estan ubicades als municipis de Cruïlles, Forallac, Vilanant, Torroella de Fluvià, Ripoll, Sant Andreu Salou i  Maçanet de la Selva, tal i com publicava ahir el DOG.

La denominació d’Explotacions de Sanitat comprovada l’atorga el Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca a les granges que es dediquen a la venda de truges destinats a la reproducció i és una mesura de control per tal de garantir la sanitat d’aquests animals . Els animals d’aquest tipus de granges  se’ls realitzen controls analítics quatrimestrals.

L’actualització de les explotacions de sanitat comprovada es va produint contínuament i en aquest sentit se’n donen més d’alta que de baixa i és publica en tots els casos al DOG.

Barcelona, 5 de novembre de 2003