Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Demà es presenta el primer Diccionari de Veterinària en llengua catalana en el marc de la Fira Expoaviga

query_builder   6 novembre 2002 17:46

event_note Nota de premsa

Demà es presenta el primer Diccionari de Veterinària en llengua catalana en el marc de la Fira Expoaviga

Demà també es lliuraran els Guardons del 1er Premi EXPOAVIGA de Periodisme que té com a objectiu reconèixer el treball fet per la premsa especialitzada en temes ramaders

El director general de Producció Agrària i Innovació Rural del DARP, Xavier Coll, presidirà els dos actes

El director general de Producció Agrària i Innovació Rural, Xavier Coll, presidirà demà dijous, dia 7 de novembre, la presentació del primer Diccionari de Veterinària i Ramaderia en llengua catalana  i el lliurament dels Guardons del 1er Premi EXPOAVIGA de Periodisme. Coll estarà acompanyat del director general de Política Lingüística, Lluís Jou.

El Diccionari de Veterinària i Ramaderia, inclou més de 6000 termes catalans amb definicions i equivalències en castellà, francès i anglès, relatius a disciplines de la veterinària (fisiologia dels animals, malalties que els afecten, clínica animal i inspecció veterinària de granges i escorxadors). També s’hi inclouen mots sobre altres àrees relacionades, com la genètica, la bromatologia i la ramaderia. El diccionari ha estat editat pel Centre de Terminologia (TERMCAT) – que s’ha encarregat de la direcció i la coordinació terminològica- juntament amb Enciclopèdia Catalana.

Per altra banda, una de les novetats de l’edició d’enguany és el 1er Premi EXPOAVIGA de Periodisme. Aquest  guardó ha estat convocat per la Fira de Barcelona per a reconèixer el treball fet per la premsa especialitzada en temes ramaders. El premi, al qual aquest any només poden optar els mitjans de premsa escrita, tant d’informació general com especialitzada.

A l’acte, a més del director general de Producció Agrària i Innovació Rural del DARP, Xavier Coll, també hi assistiran Alberto San Gabriel, president del Comitè organitzador Expoaviga 2002, Antoni Cambredó, director d’Expoaviga 2002, Francesc Cabana, president de la Fundació Catalana i patró de la Fundació Enciclopèdia Catalana i, Josep Oriol Comas, vicepresident de la Fundació Agrícola Catalana.

CONVOCATÒRIA MITJANS DE COMUNICACIÓ

ACTE: Presentació del Diccionari de Veterinària i Ramaderia i lliurament dels Guardons del 1er Premi Expoaviga de Periodisme

DIA:Dijous, 7 de novembre de 2002

HORA:13:15 hores

LLOC:Recinte Firal de Montjuïc

Sala de Premsa

Avda. Ma Cristina s/n

Barcelona

Barcelona, 6 de novembre de 2002