Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Avui s'ha reunit la Taula de Foment i Modernització Agrària a la seu del DARP

En el decurs de la reunió s'ha aprovat el text del Reglament de Règim Interior del Consell Català de la Producció Integr

query_builder   22 abril 2003 18:19

event_note Nota de premsa

Avui s'ha reunit la Taula de Foment i Modernització Agrària a la seu del DARP

En el decurs de la reunió s'ha aprovat el text del Reglament de Règim Interior del Consell Català de la Producció Integr

Avui 22 d’abril s’ha reunit a la seu del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca (DARP) la Taula de Foment i Modernització Agrària, on s’hi troben representades les organitzacions professionals agràries i coalicions més representatives (Unió de Pagesos, JARC i ASAJA-AEALL) , així com la representació del món cooperatiu a través de la FCAC.

En el decurs de la reunió s’ha aprovat el text del Reglament de Règim Interior del Consell Català de la Producció Integrada que servirà de base per al funcionament i organització d’aquesta Corporació de dret públic que té com a finalitat el control del compliment de la normativa de producció integrada així com la utilització de la seva indicació en els productes agraris i agroalimentaris.

 Aquest Reglament també conté les normes que han de regir el sistema electoral per escollir els membres del sector que han de ser presents en l’òrgan de govern del Consell, la Junta Rectora, en representació dels operadors inscrits.

Amb aquest Reglament es podrà començar a preparar el procés electoral que superarà l’actual fase de transitorietat del Consell, i en aquest sentit els representants del DARP han posat de manifestat de realitzar les eleccions a la Junta Rectora del Consell Català de la Producció Integrada amb la major celeritat. En aquestes eleccions els inscrits en el Consell Català de la Producció Integrada podran escollir els seus representants a la Junta Rectora tant en l’àmbit de la producció, com en el de l’elaboració, comercialització i/o importació.

En el decurs d’aquesta reunió també s’ha analitzat la proposta de disposició de requisits agroambientals per a la percepció d’ajuts directes en el marc de la política agrària a Catalunya.

 Barcelona, 22 d’abril de 2003.