Institut Català de les Dones

La presidenta de l'Institut Català de la Dona presideix un homenatge a les exdeportades catalanes a Ravensbrück [Actualitzada]

query_builder   11 abril 2003 11:25

event_note Nota de premsa

La presidenta de l'Institut Català de la Dona presideix un homenatge a les exdeportades catalanes a Ravensbrück [Actualitzada]

La presidenta de l’Institut Català de la Dona, Joana Ortega, presidirà el proper diumenge, dia 13 d’abril, a les 11h, l’acte d’homenatge a les deportades catalanes que tindrà lloc en el camp de dones de Ravensbrück (Alemanya), en el marc de les accions commemoratives del 48è aniversari de l’alliberament del camp.

L’acte de la delegació catalana comptarà amb els parlaments de:

- Enric Marcos, president de l’Amical de Mauthausen

 -Neus Català, exdeportada i supervivent del camp

- Joana Ortega, presidenta de l’Institut Català de la Dona

Posteriorment es llençaran flors al llac Schweed, que era on es tiraven les cendres de les dones mortes al camp, i es llegiran els noms de les dones que hi van estar preses.

La delegació catalana està composta per persones de 3 generacions diferents i inclou alumnes d’ensenyament secundari que realitzen treballs de recerca sobre aquesta temàtica.

Les persones supervivents d’aquests camps treballen amb les noves generacions per tal que no s’oblidi el que va succeir a l’holocaust i serveixi per evitar que mai més torni a passar res semblant.

Ravensbrück, situat a 80 quilometres de Berlín, és l’indret on es va ubicar el camp de concentració destinat a les dones durant el III Reich, on van ser deportades gairebé 140.000 dones i nens, a més d’uns 20.000 homes.

Entre les persones deportades hi havia dones republicanes que havien col·laborat en les activitats antialemanyes a França, on estaven refugiades des de la fi de la Guerra civil espanyola.