Institut Català de les Dones

L'Institut Català de la Dona ofereix a Tarragona un nou servei d'orientació psicològica

Afinals d'octubre està previst que s'iniciï un servei d'assessorament jurídic sobre temes de família

query_builder   20 octubre 2003 12:21

event_note Nota de premsa

L'Institut Català de la Dona ofereix a Tarragona un nou servei d'orientació psicològica

Afinals d'octubre està previst que s'iniciï un servei d'assessorament jurídic sobre temes de família

La presidenta de l’Institut Català de la Dona, Joana Ortega, presenta avui a Tarragona dos nous serveis de l’oficina d’informació d’aquest organisme.

L’Institut Català de la Dona posa en funcionament a Tarragona un servei gratuït d’atenció i orientació psicològica per a dones, i iniciarà a finals d’aquest mes d’octubre un servei d’assessorament jurídic. Aquests serveis funcionaven des de fa uns mesos a Barcelona en fase de prova pilot i ara s’amplien a la resta de demarcacions.

Servei d’atenció i orientació psicològica

L’Institut Català de la Dona i el Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya han signat un Conveni de cooperació institucional per tal que des del Col·legi es facilitin les professionals que atendran aquest servei.

El servei d’atenció i orientació psicològica està pensat per donar resposta a les situacions en què les persones que atenen les consultes a les oficines de l’Institut Català de la Dona detectin la necessitat d’un assessorament de caire psicològic.

A Tarragona el servei es portarà a terme a la seu de l’oficina d’Informació de l’Institut Català de la Dona, que està situada a la Delegació del Govern de la Generalitat (St. Francesc, 3).

En principi oferirà 3 hores setmanals d’atenció personalitzada. Les cites es concertaran prèviament per telèfon i es duran a terme el dimecres al matí. Totes les persones interessades poden trucar al telèfon de l’oficina, el 977 24 13 04, per concertar visita.

 

Aquesta oferta s’ha fet a partir d’un estudi de les necessitats del servei, i s’anirà adaptant en funció de la demanda.

Aquest servei també donarà suport a les persones que hagin trucat a la Línia d’atenció a les dones en situació de violència, el telèfon 900 900 120, que funciona les 24 hores, els 365 dies l’any, i s’hagi detectat per part de les persones professionals que atenen aquest servei, metges i psicòlogues, que cal una atenció presencial per part d’una persona professional de la psicologia.

Servei d’assessorament jurídic sobre temes de dret de família

Des de l’Institut Català de la Dona també es posarà en funcionament a Tarragona, a finals d’octubre, un servei similar amb professionals de l’advocacia.

Aquest servei assessorarà i orientarà sobre assumptes jurídics d’interès per a les dones, principalment sobre temes de separacions, custòdies d’infants, incompliments de pensions i règims de visites, agressions sexuals, i violència domèstica.

El servei d’assessorament jurídic també iniciarà els tràmits per a l’obtenció de la justícia gratuïta en tots els temes jurídics sobre els quals les dones necessitin obtenir una defensa dels seus drets.

El servei d’assessorament jurídic funcionarà de manera similar al de psicologia, mitjançant un conveni amb el Col·legi d’Advocats de Catalunya.