Institut Català de les Dones

L'Institut Català de la Dona exigeix la dimissió de Miriam Tey [Actualitzada]

query_builder   20 maig 2003 10:17

event_note Nota de premsa

L'Institut Català de la Dona exigeix la dimissió de Miriam Tey [Actualitzada]

Joana Ortega creu que és intolerable que qui ha de vetllar per l’eradicació de la violència de gènere recolzi una publicació que en fa apologia

L’Institut Català de la Dona exigeix la dimissió de Miriam Tey, directora de l’Instituto de la Mujer, organisme depenent del Govern Central, per la seva implicació en la publicació de l’obra “Todas putas”, de l’autor Hernán Migoya. El llibre de Migoya va ser publicar per Cobre Ediciones, editorial de la qual Tey és co-propietaria.

Tot i que l’obra ja ha estat retirada del mercat, l’Institut Català de la Dona demana que Miriam Tey cessi en el seu càrrec, ja que les seves funcions com a directora de l’Instituto de la Mujer són incompatibles amb la publicació d’una obra on es fa apologia de la violència de gènere. Les funcions de Miriam Tey com a directora d’aquesta institució haurien d’haver estat les de vetllar per tal que una obra d’aquestes característiques mai hagués vist la llum. Segons Joana Ortega, presidenta de l’Institut Català de la Dona “la violència de gènere és un fet tan greu i intolerable que ningú, i menys encara un càrrec públic, hauria de poder fomentar-la, ni que sigui a través de la seva activitat privada”.

Des de l’Institut Català de la Dona trobem positiva, encara que insuficient, la mesura adoptada de retirar el llibre del mercat.

Per això, i recollint la sensibilitat de moltes associacions de dones, exigim la dimissió de la Directora de l’Instituto de la Mujer, Miriam Tey, ja que considerem que la seva implicació en aquesta publicació és injustificable pel càrrec que actualment ocupa.

Cal anar treballant en tots els àmbits en la sensibilització per a la prevenció de la violència de gènere, i de ben segur que una apologia en la que es trobi qualsevol tipus de justificació a la violació, no ajuda gens ni a les víctimes que la pateixen ni als molts professionals que, dia a dia, treballen en la prevenció i en l’atenció de la violència de gènere.