Justícia

Informacions relatives a l'episodi de vents

query_builder   31 gener 2003 15:43

event_note Nota de premsa

Informacions relatives a l'episodi de vents

La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que, a causa del fort vent que està bufant, especialment a la demarcació de Girona i a la comarca del Berguedà, els Bombers de la Generalitat han fet ja, des de les 04’00 hores i fins a les 14’30 hores, un total de 94 sortides.

Per demarcacions, aquest és el balanç de les sortides:

• Barcelona 58

• Girona 53

• Tarragona i Terres de l’Ebre 9

• Lleida 9

A hores d’ara, detallem les incidències remarcables relacionades amb aquest episodi de vent. En tots aquests serveis, els Bombers encara hi estan treballant.

A la ciutat de Berga, ha volat un sostre d’uralita i una canonada d’aigua just davant el Parc de Bombers. Una xemeneia ha caigut damunt un vehicle al carrer de Mossèn Hug. Han caigut cascots d’un mur del carrer Roc de la Pila i d’una de les façanes de l’escola Santa Eulàlia, al carrer Albany. També han caigut cascots d’una casa abandonada al carrer Marcel•lí Buxadé, 56. Hi ha avís, igualment, de la caiguda de materials d’una obra al carrer Barcelona, 57.

A la resta del Berguedà, i com a serveis significatius, cal destacar que els Bombers treballen hores d’ara a Sant Llorenç de Morunys, revisant l’edifici de l’antiga caserna de la Guàrdia Civil, i a Espunyola, on ha caigut un cobert de la masia Forn de Reixac.

A Lleida capital, ha caigut part del voladís d’una façana, a la rambla Ferran cruïlla carrer de l’Audiència. Una persona ha resultat ferida i ha estat evacuada amb una possible fractura de turmell. Els Bombers continuen treballant-hi. També hi ha fet acte de presència personal dels serveis tècnics de l’Ajuntament de Lleida.

A la demarcació de Girona, a Llanars (Ripollès), el fort vent ha bolcat una grua que, en caure, ha quedat trencada en dues parts. No hi ha hagut ferits.

Quant a l’episodi de neus, els Pompièrs d’Aran han continuen treballant en una allau que ha tingut lloc a la Pleta de Beret, a Vaquèria. En aquests moments, 4 dotacions dels Pompièrs continuen treballant-hi, fent sondeigs per acabar de confirmar que cap persona no ha quedat colgada sota la neu. També hi treballen Mossos d’Esquadra, Guàrdia Civil i personal de l’estació de Vaquèira. L’allau ha afectat una botiga 6 cases, de les quals només 2 estaven ocupades. Aquestes han estat immediatament evacuades.

Al marge d’aquestes incidències relacionades amb el temporal de neu i vent, els Bombers de la Generalitat treballen en aquests moments en uns altres serveis importants:

A la N-II, al municipi de Corbins (Segrià), ha bolcat un camió cisterna de l’empresa Cepsa que transportava una càrrega de 4000 litres de gasoli. Els Bombers, que han estat alertats a les 13’33 hores, hi estan treballant, en aquests moments. Han pogut constatar que no hi ha fuita de la càrrega. Per tant, des del Centre d’Emergències de Catalunya no s’ha activat el Pla TRANSCAT. En aquests moments, s’està intentant posar dret el camió bolcat. No hi ha hagut cap ferit, segons les primeres informacions.

Al quilòmetre 3 de la carretera N-240, a Tarragona, ha bolcat un altre camió cisterna, que transportava oli vegetal. El vehicle ha anat a parar als marges de la carretera. El conductor està il•lès. El producte de la cisterna ha començat a vessar. Els Bombers, que encara estan al lloc de l’accident, estan evitant que l’oli no vagi a parar a la sèquia propera.

A les 12’10 hores, els bombers han estat alertats d’un foc forestal al municipi de Tivissa, exactament al paratge de Los Burgans. Hores d’ara, el foc està en fase de control. Hi treballen un total de 13 dotacions de Bombers. No hi poden treballar a causa de les fortes ràfegues de vent.

Cerdanyola del Vallès, 31 de gener de 2003 14’45 hores