Justícia

Informació relativa a l'incendi forestal d'Alcover

Activada la fase d'emergència-1 del Pla Infocat

query_builder   5 agost 2003 18:38

event_note Nota de premsa

Informació relativa a l'incendi forestal d'Alcover

Activada la fase d'emergència-1 del Pla Infocat

La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que, a les 18’07 hores d’aquesta tarda, s’ha activat la fase d’Emergència 1 del Pla Especial d’Emergències per Incendis Forestals de Catalunya (INFOCAT) pel foc que crema al terme municipal d’Alcover (Alt Camp).

Els Bombers de la Generalitat han estat alertats d’aquest foc a les 16’20 hores. L’incendi, que es troba en una zona forestal que hi ha al marge de la C-14, a Alcover, mobilitza hores d’ara 30 dotacions terrestres i 10 mitjans aeris, que són un helicòpter de comandament, 5 helicòpters bombarders i 4 avions de vigilància i atac.

Segons el Servei Català de Trànsit, a hores d’ara no hi ha cap afectació viària com a conseqüència d’aquest incendi. Tampoc no ha calgut evacuar cap urbanització propera al lloc de l’incendi.

Si bé encara no es pot fer una primera valoració de la superfície afectada, cal dir que el foc està afectant una superfície de matoll, argelaga, coscoll i romaní, segons les informacions del Cos d’Agents Rurals.

Recordem que, al llarg del dia d’avui, s’han produït altres incendis forestals. A les 11’14 h., s’ha rebut l’avís d’un incendi forestal a la Guingueta d’Àneu (Pallars Sobirà), que s’ha donat per controlat a les 16’00 hores, i en què encara treballen 14 dotacions dels Bombers de la Generalitat de Catalunya. L’incendi, que no està encara extingit, ha afectat una superfície d’entre 2 i 3 hectàrees de pi blanc.

D’altra banda, fins a 10 dotacions terrestres, 1 avió de vigilància i atac i 4 helicòpters bombarders han treballat en l’incendi que s’ha produït als marges de la carretera N-II (Montmaneu, Anoia), i del què s’ha rebut l’avís a les 16’39 hores. Si bé el foc no es dóna encara per controlat, la seva evolució és favorable, la qual cosa ha permès que els mitjans aeris s’hagin retirat per incorporar-se a les tasques d’extinció de l’incendi d’Alcover.

Com a conseqüència d’aquest incendi, i segons les informacions del Servei Català de Trànsit, la carretera N-II ha estat tallada, en els dos sentits de la marxa. En aquests moments ja s’ha restablert la circulació.

Segons el Cos d’Agents Rurals, l’origen d’aquest incendi pot haver estat una burilla. El foc ha afectat una superfície de 7’5 hectàrees, de les quals, 6 són forestals i 1’5 agrícoles.

Cerdanyola del Vallès, 5 d’agost de 2003

18’40 hores