Justícia, Drets i Memòria

Informació relativa a l'incendi de les Garrigues

query_builder   12 juliol 2003 20:34

event_note Nota de premsa

Informació relativa a l'incendi de les Garrigues

La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que l’incendi forestal que s’ha produït a la zona del Pla de la Bassa del municipi d’Espluga Calva (Garrigues) està controlat des de les 19’00 hores. L’incendi, del qual s’ha rebut l’avís a les 14’58 hores, ha afectat, segons el Grup de Reforç d’Actuacions Forestals (GRAF) dels Bombers de la Generalitat, 76 hectàrees provisionals de vegetació forestal i agrícola.

A les 18’00 hores l’incendi el front del foc, que anava de sud a nord, ja s’havia pogut aturar i només faltava apagar el flanc esquerra de la cua de l’incendi. Així que, els recursos s’han concentrat en aquest punt del foc i han pogut controlar-lo al voltant de les 19’00 hores.

En aquests moments continuen a la zona tots els mitjans terrestres, 22 vehicles, que han estat treballant durant aquesta tarda i es quedaran durant la la nit per tal d’evitar possibles revifalles. Pel que fa als 11 mitjans aeris que han estat treballant en l’incendi, 6 avions de vigilància i atac, 2 helicòpters bombarders, 1 helicòpter de comandament i 2 hidroavions de la Dirección General de Conservación de la Naturaleza (Ministerio de Medio Ambiente), s’aniran retirant paulatinament amb l’arribada de l’ocàs.

Segons ha informat el Cos de Mossos d’Esquadra, únicament ha calgut desallotjar preventivament una casa de la zona de la Partida de Senan, al límit de la comarca de la Conca de Barberà. No obstant, cal dir que aquesta casa no ha resultat afectada. A més, afegir que tampoc no hi ha hagut cap persona ferida a conseqüència del foc.

Segons el Servei Català de Trànsit no hi ha hagut cap tipus d’afectació viària.

Cerdanyola del Vallès, 12 d’agost de 2003

20’30 hores

`