Justícia

El pla d'emergències per nevades passa a la situació d'Alerta. 09:30 hores

El pla per nevades passa de la fase d'Emergència 1 a la fase d'Alerta

query_builder   6 febrer 2003 10:32

event_note Nota de premsa

El pla d'emergències per nevades passa a la situació d'Alerta. 09:30 hores

El pla per nevades passa de la fase d'Emergència 1 a la fase d'Alerta

La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que, atesa la millora de les previsions meteorològiques, es manté activat el Pla d’Emergències per Nevades a Catalunya (NEUCAT), però en la seva fase d’alerta, a les comarques de la Val d’Aran, l’Alta Ribagorça i el Pallars Sobirà.

En aquest sentit, el Servei Meteorològic de Catalunya ha donat per finalitzat l’avís de Situació Meteorològica de Risc per Neu. Recordem però que, segons l’últim comunicat del Servei Geològic de l’Institut Cartogràfic de Catalunya, el risc d’allaus és MOLT FORT (5) a l’Aran – Franja Nord de la Pallaresa i a la zona de Ribagorçana Vall Fosca, a la Pallaresa i al vessant sud del Perafita Puigpedrós, el risc d’allaus és FORT (4).

Davant d’aquesta situació, la Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil recorda que cal extremar totes les precaucions a les zones on el risc d’allaus és alt. Cal evitar, en la mesura del possible, passar per les zones afectades, tant a peu com en cotxe i mantenir la precaució, sobretot, en les activitats de muntanya i de neu, per evitar riscos innecessaris.

Cerdanyola del Vallès, 6 de febrer de 2003

09:30 hores