Justícia

El Govern ha aprovat els ajuts del Programa específic d'equipaments informàtics per als jutjats de pau del Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya per a l'any 2002

query_builder   24 desembre 2002 15:32

event_note Nota de premsa

El Govern ha aprovat els ajuts del Programa específic d'equipaments informàtics per als jutjats de pau del Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya per a l'any 2002

Per tal de millorar el bon funcionament dels jutjats de pau, la Generalitat ha considerat necessari establir una línia de subvencions adreçada als ajuntaments dels municipis de Catalunya que disposin d’aquest servei.

Aquesta mesura queda recollida en el Programa específic d’equipaments informàtics per als jutjats de pau del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya per a l’any 2002 que el Departament de Justícia va presentar a la Comissió de Cooperació Local de Catalunya la qual el va aprovar el proppassat 18 de març.

Per dur-ho a terme, el Govern català va aprovar el proppassat mes d’abril aquest programa específic per tal de cooperar econòmicament amb els ajuntaments, finançant fins a un 90% la millora dels equipaments informàtics de què disposen els jutjats de pau i amb l’objectiu que aquells que no en disposin, tinguin una dotació mínima amb connexió a Internet. La convocatòria es va aprovar el mes de maig i després de la tramitació de les sol·licituds la Comissió de Cooperació Local va aprovar definitivament la formulació del Programa en data 13 de desembre de 2002.

Amb l’acord adoptat avui, però, el Govern català aprova els ajuts d’aquest Programa específic d’equipament informàtics pels jutjats de pau, del PUOSC any 2002.

La quantitat total atorgada mitjançant aquest programa és de 560.013,68 EUR, dels quals 198.321,89 EUR seran destinats a jutjats de pau de municipis de més de 7.000 habitants i, 361.691,79 EUR a jutjats de pau de municipis inferiors a 7.000 habitants. El total de la subvenció atorgada serà finançat pels departaments de Justícia i Interior  i de Governació i Relacions Institucionals.

Pel que fa al nombre de sol·licituds, de les 397 presentades, 53 n’han quedat fora i 344 han quedat incloses en la proposta definitiva.

El Pla únic d’obres i serveis de Catalunya (PUOSC) té per a l’any 2003 una dotació de 72.080.387 EUR, la qual s’efectuarà bàsicament a càrrec del finançament propi de la Generalitat.