Justícia

El Departament de Justícia preveu la construcció de nous edificis judicials a Olot i la Bisbal d'Empordà

query_builder   21 març 2004 18:00

event_note Nota de premsa

El Departament de Justícia preveu la construcció de nous edificis judicials a Olot i la Bisbal d'Empordà

El Departament de Justícia ha previst la construcció de nous edificis judicials a Olot i la Bisbal d’Empordà ja que els jutjats d’aquests municipis estan ubicats a immobles inadequats per la manca d’espai.

En el cas de La Bisbal d’Empordà, el Departament té la intenció d’incorporar la construcció d’un nou edifici judicial en aquest municipi al seu Pla de renovació del parc immobiliari de l’Administració de justícia a Catalunya, d’acord amb les disponibilitats pressupostàries del període 2005-2007.

L’objectiu és acabar amb la manca d’espai que pateix l’actual emplaçament dels jutjats de La Bisbal i aconseguir que tots els jutjats de primera instància i instrucció estiguin ubicats al mateix edifici.

Desprès d’estudiar diverses alternatives, l’Ajuntament ha proposat un terreny i el Departament de Justícia està valorant si compleix els requisits necessaris per tal de construir el nou edifici, on s’han d’ubicar els quatre jutjats actuals i la resta de dependències i serveis necessaris.

D’altra banda, el Departament de Justícia també preveu la construcció a Olot d’un nou edifici judicial, dins del seu Pla de renovació del parc immobiliari judicial del període 2005-2007.

En el cas d’Olot, es considera que els dos jutjats de primera instància i instrucció estan ubicats en un edifici inadequat.

El Departament ha previst construir el nou edifici en un terreny de 1.727 metres quadrats, situat al carrer Mirador d’Olot, que els tècnics de la conselleria han considerat adient per a l’edificació dels 3.300 metres quadrats necessaris per ubicar els dos jutjats actuals i la resta de dependències i serveis.

En aquests moments, el Departament de Justícia està negociant amb l’Ajuntament d’Olot la llicència d’obres, un cop ja s’ha lliurat el projecte executiu de l’obra.