Justícia

El Govern aprova una reestructuració parcial del Departament de Justícia

Nomenat el nou director general de Recursos i Règim Penitenciari, càrrec de nova creació

query_builder   9 novembre 2004 18:20

event_note Nota de premsa

El Govern aprova una reestructuració parcial del Departament de Justícia

Nomenat el nou director general de Recursos i Règim Penitenciari, càrrec de nova creació

El Govern ha aprovat avui un decret de reestructuració parcial del Departament de Justícia, que afecta a dos direccions generals i a la Secretaria de Serveis Penitenciaris, i ha nomenat al nou director general de Recursos i Règim Penitenciari, càrrec de nova creació.

El Govern ha aprovat un decret de reestructuració parcial del Departament de Justícia, que afecta la Secretaria de Serveis Penitenciaris, Rehabilitació i Justícia Juvenil, la Direcció General de Dret i Entitats Jurídiques i la Direcció General de Relacions amb l’Administració de Justícia.

Un decret de gener d’enguany donava una nova estructura al Departament, que no afectava les Direccions Generals ni l’esmentada Secretaria. Tanmateix, en els últims anys, les ampliacions dels traspassos a la Generalitat han produït canvis importants per a la gestió de les unitats directives que ara són objecte de reestructuració. A més, el Govern vol introduir canvis en l’enfocament de la política penitenciària i en els programes relacionats amb les entitats jurídiques, i dotar les unitats directives d’una organització més àgil.

Així doncs, la Secretaria de Serveis Penitenciaris, Rehabilitació i Justícia Juvenil queda des d’ara estructurada en Direcció General de Justícia Juvenil; Direcció General de Recursos i Règim Penitenciari; Servei d’Assessorament Jurídic i Servei d’Inspecció. El Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (CIRE) es relaciona amb el Departament de Justícia mitjançant la Secretaria de Serveis Penitenciaris, Rehabilitació i Justícia Juvenil.

La Direcció General de Justícia Juvenil es compon d’ara endavant de Servei d’Execució de Mesures; Servei de Mediació i Assessorament Tècnic i Servei de Recursos Humans i Econòmics.

En el mateix sentit, la Direcció General de Recursos i Règim Penitenciari s’estructura en Subdirecció General de Recursos Humans i Econòmics, Subdirecció General de Medi Obert i Mesures Penals Alternatives, Subdirecció General de Programes de Rehabilitació i Sanitat i Servei de Centres i Règim.

La Direcció General de Dret i Entitats Jurídiques queda organitzada en Centre de Mediació Familiar de Catalunya; Observatori de Dret Privat de Catalunya; Servei de Registre i Assessorament d’Entitats Jurídiques, i Servei d’Assessorament Econòmic i de Gestió Administrativa.

Finalment, la Direcció General de Relacions amb l’Administració de Justícia s’estructura en els següents òrgans: Institut de Medicina Legal de Catalunya; Subdirecció General de Recursos Humans i Gestió Econòmica; Subdirecció General de Planificació i Estudis; Subdirecció General de Coordinació de Programes de Millora de l’Accés a la Justícia; Subdirecció General de Suport als Òrgans Judicials; Subdirecció General d’Informàtica i Documentació i gerències de Suport Judicial de Barcelona ciutat i Barcelona comarques.

Pel que fa referència al mateix Departament de Justícia, el Govern ha nomenat Jordi Sisquella i Cusó director general de Recursos i Règim Penitenciari.

Jordi Sisquella, nascut a Barcelona l’any 1945, és llicenciat en Ciències Químiques per la Universitat de Barcelona i diplomat en Funció Gerencial a l’Administració Local per ESADE. Des del 1983 ha estat director de Serveis de l’Ajuntament de Barcelona al districte de Sants, director de Gestió Esportiva a l’àrea d’esports de l’Ajuntament de Barcelona, coordinador de Serveis al districte de Sants-Montjuic, gerent de l’Ajuntament al districte d’Horta-Guinardó, gerent del Consorci del Besòs i del Consorci del Centre Interuniversitari del Llevant.