Justícia

El Departament de Justícia signa un conveni amb la Biblioteca Museu Balaguer de Vilanova i la Geltrú per a la celebració del judici del "chupinazo"

Acausa del gran nombre de persones que hi intervindran

query_builder   26 abril 2004 17:45

event_note Nota de premsa

El Departament de Justícia signa un conveni amb la Biblioteca Museu Balaguer de Vilanova i la Geltrú per a la celebració del judici del "chupinazo"

Acausa del gran nombre de persones que hi intervindran

El Departament de Justícia, a través de la Direcció General de Relacions amb l’Admionistració de Justícia, ha signat un Conveni amb l’organisme autònom Biblioteca Museu Balaguer de Vilanova i la Geltrú, que depèn de l’Ajuntament, per a la celebració del judici del "chupinazo", a causa del gran nombre de persones que hi intervindran.

Segons el Conveni, l’organisme autònom Biblioteca Museu Balaguer cedeix al Departament de Justícia dos espais; un, la Biblioteca històrica del llegat de Balaguer i l’altre, la casa de Santa Teresa, amb la capacitat necessària per a la celebració del judici.

En aquest judici hi participaran 113 persones perjudicades, 98 de les quals són acusació particular, amb la participació de 21 advocats. A la causa hi consten 8 acusats i la previsió dels testimonis és d’unes 150 persones i uns 30 pèrits, aproximadament. Per a la celebració del judici oral s’ha habilitat la Biblioteca del Museu Balaguer, que permetrà que tots els professionals que intervinguin en el judici puguin disposar de l’espai necessari per fer la seva tasca.

Pel que fa a mitjans materials, el Departament de Justícia ha dotat l’edifici de la Biblioteca, on es desenvoluparà el judici, amb llums fredes (per evitar problemes als llibres), fax i fotocopiadora. També, quant a informàtica, s’han posat els mitjans tècnics necessaris per al seu enregistrament i per fer còpies per a les parts.

Des del punt de vista de la seguretat, s’han contractat 3 vigilants de seguretat, que vetllaran pel correcte desenvolupament de la vista.

Així mateix, s’ha entarimat una part de la Biblioteca per als advocats i les acusacions particulars i s’ha dotat l’espai de micròfons per al desenvolupament del judici, a través d’una empresa privada.  S’han col•locat 15 taules i 45 cadires, a banda de les cadires per al públic assistent, i s’ha previst l’espai necessari per als advocats. Durant el temps que duri el judici, s’hi desplaçaran 3 o 4 funcionaris del Jutjat Penal núm. 2 de Vilanova i la Geltrú.

Per als periodistes, el Departament de Justícia ha habilitat una altra sala a la casa Santa Teresa, que compta amb telèfon i l’espai i la dotació de mitjans materials necessaris per treballar-hi. L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha reservat espai a la via pública davant l’edifici per a l’aparcament de les unitats mòbils que cobriran el judici. Fins al moment, s’han acreditat un total de 160 professionals, entre periodistes i tècnics dels mitjans de comunicació.