Justícia, Drets i Memòria

EXPOSICIÓ DE VEHICLES ANTICS DE BOMBERS A MANRESA

També hi haurà pràctiques d'extinció d'incendis i una prova de múster

query_builder   16 maig 2003 11:27

event_note Nota de premsa

EXPOSICIÓ DE VEHICLES ANTICS DE BOMBERS A MANRESA

També hi haurà pràctiques d'extinció d'incendis i una prova de múster

El proper cap de setmana, i en el marc de la commemoració dels 150 Anys dels Bombers de Manresa, tindrà lloc una exposició de vehicles antics de Bombers a la capital del Bages.

Dissabte 17, la quarentena de vehicles participants en la trobada sortiran en caravana, a les 17’00 hores, des del Polígon Industrial Bufalvent. En el seu recorregut fins al passeig de Pere III, els cotxes transcorreran pel carrer de Sant Cristòfol, la carretera de Vic i la plaça Bonavista. Els vehicles quedaran instal·lats en els trams segon i tercer del passeig Pere III.

Hi haurà vehicles de tot tipus i arribats de diferents punts de Catalunya. Entre ells, hi haurà els que formen part de la col·lecció del Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Terrassa i els tres vehicles que es conserven al parc de Bombers de Manresa, restaurats recentment amb motiu dels 150 anys. Es tracta d’un Fort T de 1924, d’un Renault de 1930 i d’un Chevrolet de 1936.

A l’endemà, diumenge 18, l’exposició podrà ser visitada fins a les 21’00 hores. Al llarg del dia, hi ha prevista una visita d’autoritats i el lliurament de records per als conductors dels cotxes participants.

Paral·lelament, i al llarg de tot el diumenge, hi ha programades altres activitats per al públic:

· entre les 11’00 i les 14’00 hores, es farà al carrer Guimerà (entre Crist Rei i Esquilets) una prova de múster, especialitat esportiva específica per a bombers que pretén posar a prova la destresa d’aquests professionals a l’hora de muntar una instal·lació d’aigua. Aquesta modalitat esportiva estarà present en els propers Jocs Mundials de Policies i Bombers que es faran a Barcelona del 27 de juliol al 3 d’agost propers.

· entre les 10’00 i les 13’00 hores, i al pati de l’institut Lluís Peguera (plaça d’Espanya), es faran pràctiques d’extinció d’un petit incendi en què els visitants podran fer de bombers, llançant-hi un extintor degudament equipats amb la roba del professional de l’emergència.

Cerdanyola del Vallès, 15 de maig de 2003

13’30 hores

`