Justícia

EL PLA D'EMERGÈNCIES PER NEVADES PASSA A LA SITUACIÓ D'ALERTA

query_builder   6 gener 2003 20:04

event_note Nota de premsa

EL PLA D'EMERGÈNCIES PER NEVADES PASSA A LA SITUACIÓ D'ALERTA

La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que, ateses les millores en les previsions meteorològiques arribades al Centre d’Emergències de Catalunya, a les 19’40 hores ha passat de la fase d’Emergència 1 a la fase d’Alerta el Pla d’emergències per nevades (Neucat).

El Servei de Meteorologia de Catalunya ha emès un comunicat que indica la possibilitat de nevades que sobrepassin els 5 cm a cotes superiors a 600 metres fins a les 01’00 hores de demà dimarts. Les comarques afectades per aquestes previsions són:

PROBABLE: Alt Empordà, Baix Empordà, Garrotxa, Gironès, Osona, Pla de l’Estany, Ripollès, Selva i Vallès Oriental.

Segons el Servei Català de Trànsit, a les 15’30 els turismes han pogut començar a circular per l’autopista A-7 i la N-II en ambdós sentits de la marxa i, al voltant de les 19’00 hores, han pogut començar a circular combois de vehicles pesants direcció França.

És convenient realitzar un seguiment de l’evolució meteorològica a través dels mitjans de comunicació o dels organismes oportuns. Recordem, en aquest sentit, que depenent de l’evolució de la nevada, es pot produir el tall d’algunes carreteres, així com una afectació important del trànsit.

D’altra banda, recordeu que:

 

· Si us heu de desplaçar, i abans d’iniciar qualsevol trajecte, informeu-vos de les rutes a seguir, i de l’estat de la xarxa viària a través del telèfon d’informació ciutadana, 012; del web del Servei Català de Trànsit: www.gencat.net/transit o bé a través del portal de la mobilitat:  www.mobilitat.net

§Si heu de circular amb el vostre vehicle, equipeu-lo adequadament amb cadenes -el seu ús, en cas de nevades, serà obligatori-, llanterna, guants i un mapa de la zona per on penseu desplaçar-vos.

· Finalment, recordeu que en cas d’emergència heu de trucar al telèfon únic, 112.

Cerdanyola del Vallès, 6 de gener de 2003