Justícia

Desactivada l'alerta del Pla d'Emergències per incendis forestals a Catalunya

query_builder   12 juny 2003 18:51

event_note Nota de premsa

Desactivada l'alerta del Pla d'Emergències per incendis forestals a Catalunya

La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que a les 17’47 hores ha desactivat el Pla d’Emergències per Incendis Forestals a Catalunya que es trobava en fase d’alerta des de les 15’51 hores d’aquesta tarda. La desactivació s’ha portat a terme ja que els incendis forestals que afectaven a diferents punts de Catalunya, especialment els que s’han produït als municipis de Cabrera d’Igualada (Anoia) i als Omellons (Garrigues), ja estan sota control.

Segons ha informat el cos d’Agents Rurals del Departament de Medi Ambient, l’incendi de Cabrera d’Igualada, el qual els bombers l’han controlat al voltant de les 17’30 hores, ha cremat 8’6 ha de pi i matoll.

Segons el Servei Català del Trànsit, la circulació de les carreteres C-15 i la B-224 ha estat restablerta poc després que l’incendi es donés per controlat.

A hores d’ara, continuen treballant Bombers de la Generalitat a la zona de l’incendi amb 3 helicòpters bombarders i 24 vehicles terrestres per tal d’evitar possibles revifalles.

I pel que fa referència a l’incendi forestal del municipi dels Omellons, dir que, a hores d’ara, ja es troba controlat des de les 18’30 hores i ha cremat, segons el cos d’Agents Rurals, 8 hectàrees de pi i matoll. En aquests moments, 11 dotacions terrestres i 1 mitjans aeris continuen remullant la zona afectada.

Finalment afegir que els altres 2 incendis forestals que s’han produït simultàniament als altres, a Salt (Gironès) i Tordera (Maresme), la superfície afectada és molt inferior a una hectàrea i ambdós s’han pogut controlar ràpidament.

Cerdanyola del Vallès, 12 de juny de 2003

18’30 hores