Justícia

DESACTIVADA L'ALERTA DEL PLASEQTA

query_builder   14 juliol 2003 06:26

event_note Nota de premsa

DESACTIVADA L'ALERTA DEL PLASEQTA

La Direcció General d’Emergències informa que a les 05’45 hores d’avui s’ha desactivat l’alerta del Pla d’Emergències del Sector Químic de Tarragona (PLASEQTA) per l’incident que ha tingut lloc de matinada a l’empresa Solvay Fluor, del Polígon Industria Sud de Tarragona.

L’incident va ser comunicat poc abans de les 01’00 hores al Centre de Coordinació Operativa de Tarragona (CECOTAR) i va consistir en el trencament d’un dipòsit d’emmagatzematge d’àcid clorhídric al 30%. Tot i que el producte va quedar retingut en la cubeta de contenció del dipòsit afectat, va ser necessari el seu transvassament. Com a mesura preventiva i tal com estableix el protocol d’actuacions, es va activar l’alerta en categoria 1 del (PLASEQTA) a les 01’00 hores. Un cop fet el transvassament, s’ha desactivat tant l’alerta com el Pla d’Emergències Interior de l’empresa a les 05’45 hores. L’operació s’ha fet sense cap mena d’incident.

Continua activada l’alerta del Pla d’Incendis Forestals de Catalunya

Per una altra banda, els Bombers de la Generalitat continuen treballant en la zona dels dos incendis forestals que es van declarar ahir a la tarda. Hores d’ara, hi ha 33 dotacions terrestres en el foc que va començar a Castellbell i el Vilar  i que es va estendre a d’altres localitats del Bages. En la zona afectada pel foc de la Selva treballen remullant tota la zona 10 vehicles dels Bombers. En els dos casos, s’espera l’enlairament dels mitjans aeris a primera hora del matí. Mentrestant, el Centre d’Emergències de Catalunya manté activada l’alerta del Pla d’Incendis Forestals de Catalunya, INFOCAT.

Cerdanyola del Vallès, 14 de juliol de 2003

06’30 hores