Justícia

Continua activada l'alerta de l'INUNCAT per l'augment del cabal de riu Ebre

Es desactiva el pla NEUCAT però es manté el risc d'allaus

query_builder   7 febrer 2003 09:15

event_note Nota de premsa

Continua activada l'alerta de l'INUNCAT per l'augment del cabal de riu Ebre

Es desactiva el pla NEUCAT però es manté el risc d'allaus

La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil de Catalunya informa que, al llarg de la nit no hi ha hagut cap tipus d’emergència derivada de la pujada del cabal del riu Ebre.

Segons la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE), el cabal, hores d’ara es troba estabilitzat. El Centre de Control de Producció Hidràulica d’Endesa comunica que s’ha reduït la sortida d’aigua del embassament de Flix, des de les 05’00 hores, a 2000 m3/s.

D’altra banda, recordar que a les 20’46 hores d’ahir es va desactivar la fase d’alerta del pla NEUCAT, atesa l’evolució favorable de la situació meteorològica.

Segons l’últim comunicat del Servei Geològic de l’Institut Cartogràfic de Catalunya, el risc d’allaus continua sent MOLT FORT (5) a la zona d’Aran -franja Nord de la Pallaresa i FORT (4) a la Ribagorçana – Vall Fosca i a la meitat nord de la Pallaresa.

La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil vol insistir en que cal extremar la precaució, sobretot en les activitats de muntanya, per així evitar riscos innecessaris.

 Cerdanyola del Vallès, 7 de febrer de 2003

08:00 hores