Justícia

Balanç de les sortides dels Bombers a causa del vent a Catalunya

Continua activat el Pla d?Emergències per Nevades a Catalunya (NEUCAT)

query_builder   4 febrer 2003 20:19

event_note Nota de premsa

Balanç de les sortides dels Bombers a causa del vent a Catalunya

Continua activat el Pla d?Emergències per Nevades a Catalunya (NEUCAT)

La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que des de les 4’00 hores de la matinada i fins a les 20’00 hores, Bombers de la Generalitat han realitzat un total de 130 sortides relacionades amb l’episodi de vents registrat a Catalunya.

Per regions d’emergències, la relació de sortides són les següents:

Regió Metropolitana Nord 19

Regió Metropolitana Sud 49

Regió Centre 19

Regió de Tarragona i Terres de l’Ebre 18

Regió de Lleida 15

Regió de Girona 10

En la majoria d’aquestes sortides, Bombers de la Generalitat ha hagut de retirar arbres i branques caigudes. A més, també han realitzat revisions de façanes i teulades en les que bombers ha hagut de retirar elements estructurals per evitar que caiguessin.

D’altra banda pel que fa al risc d’allaus, el Servei Geològic de l’Institut Cartogràfic de Catalunya ha emès un avís especial en el que s’informa de risc MOLT ALT (5) a l’Aran – Franja Nord de la Pallaresa. En aquest sentit, comunica que són molt probables allaus de neu recent i de placa de gel de grans dimensions, podent arribar a caure de forma natural i afectar, fins i tot, al fons de les valls.

Atès a aquest alt risc d’allaus previst, des del Centre d’Emergències de Catalunya es vol recordar que cal evitar, dintre del possible, passar per la zona afectada tant a peu com en cotxe per evitar riscos innecessaris.

D’altra banda, cal recordar també que,

 · cal que us mantingueu informats de l’evolució meteorològica, bé sigui a través dels mitjans de comunicació o del telèfon d’informació ciutadana, 012.

 · si feu activitats de muntanya, informeu-vos abans de l’inici de les mateixes de l’estat de les rutes que voleu seguir;

 · si voleu fer activitats a la neu, no realitzeu excursions fora de pistes. Les informacions del Servei Geològic indiquen la persistència del perill d’allaus.

 · en cas d’emergència, truqueu al telèfon únic d’emergències, 112

 · abans d’iniciar qualsevol trajecte cal informar-se de l’estat de les carreteres a través del 012. el telèfon únic d’emergències 112.

Cerdanyola del Vallès, 4 de febrer de 2003

 20’00 hores