Justícia

Avís de nevades i de fortes ratxes de vent [Actualitzada]

Activada la fase d'alerta del Neucat en les comarques afectades

query_builder   30 gener 2003 11:59

event_note Nota de premsa

Avís de nevades i de fortes ratxes de vent [Actualitzada]

Activada la fase d'alerta del Neucat en les comarques afectades

La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que, segons les dades que el Servei Meteorològic de Catalunya ha tramès al Centre d’Emergències de Catalunya (CECAT), durant el dia d’avui, i fins a les 19’00 hores, és probable (entre el 30% i el 70% de probabilitat) que es produeixin nevades i acumular-se gruixos de neu d’entre 0 i 5 centímetres a les següents comarques:

Demarcació de Girona:

 Alt Empordà, Garrotxa

Demarcació de Lleida:

Garrigues, Pallars Jussà, Solsonès, Val d’Aran

Demarcació de Barcelona:

Berguedà, Osona

Demarcació de Tarragona:

Baix Ebre, Conca de Barberà, Montsià, Priorat, Ribera d’Ebre, Terra Alta

A la Val d’Aran, al nord de l’Alta Ribagorça i el Pallars Sobirà, els gruixos de neu podran superar els 50 centímetres de gruix.

Aquesta situació podria empitjorar si es confirmen les previsions meteorològiques que avisen de la irrupció polar i el fort descens de les temperatures.

Atesa aquesta situació, la Direcció General d’Emergències manté activada l’alerta del Pla de Protecció Civil per Nevades (Neucat). En aquest sentit, el CECAT ja ha enviat els avisos corresponents als organismes oportuns de les comarques que se’n poden veure afectades.

D’altra banda, el Servei Meteorològic de Catalunya ha informat que és probable que, fins a les 19’00 hores d’avui, es produeixin fortes ratxes de vent (superiors a 90 km/h) a l’Alt Empordà i a les Terres de l’Ebre

 Cerdanyola del Vallès, 30 de gener de 2003

11’45 hores