Justícia

Activat el Pla Especial per nevades en situació d'Alerta

query_builder   8 gener 2003 21:01

event_note Nota de premsa

Activat el Pla Especial per nevades en situació d'Alerta

La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que, ateses les informacions meteorològiques arribades al Centre d’Emergències de Catalunya, a les 19’30 hores ha activat la fase d’alerta del Pla d’emergències per nevades (Neucat).

Segons aquestes informacions, ha començat a nevar a les comarques del nord de Catalunya. Per ara, no s’ha produït cap incidència a causa des les nevades observades (precipitacions de neu/aigua neu a les comarques del Ripollès, Osona, Berguedà i Cerdanya).

No obstant això, efectius del Cos de Bombers de la Generalitat estan fent rutes d’inspecció per tal de revisar el punts on està caient la neu. D’altra banda, des de les 14.00 hores han doblat les patrulles de Mossos d’Esquadra que revisen els punts crítics de la xarxa viària que es poden veure afectats per la neu.

El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un comunicat de situació meteorològica de risc (SMR) confirmant que, de cara a les properes hores poden continuar caient ruixats febles i dispersos arreu del territori català, podent-se acumular gruixos de neu de 5 cm en cotes superiors als 200 metres. Aquestes nevades poden anar acompanyades d’un descens de les temperatures.

És convenient realitzar un seguiment de l’evolució meteorològica a través dels mitjans de comunicació o dels organismes oportuns. Recordem, en aquest sentit, que depenent de l’evolució de la nevada, es pot produir el tall d’algunes carreteres, així com una afectació important del trànsit.

D’altra banda, recordeu que:

· Cal evitar els desplaçaments llargs i innecessaris a les zones afectades per la neu.

· Si us heu de desplaçar, i abans d’iniciar qualsevol trajecte, informeu-vos de les rutes a seguir, i de l’estat de la xarxa viària a través de

· telèfon d’informació ciutadana, 012

· web del Servei Català de Trànsit: www.gencat.net/transit

· portal de la mobilitat:  www.mobilitat.net

· Si heu de circular amb el vostre vehicle, equipeu-lo adequadament amb cadenes -el seu ús, en cas de nevades, serà obligatori-, llanterna, guants i un mapa de la zona per on penseu desplaçar-vos.

· Si sou a casa, tingueu un transistor amb piles i una llanterna. Us poden ser de molta utilitat en cas de tall del subministrament elèctric.

· Igualment, us pot ser de molta utilitat el disposar d’un telèfon mòbil.

· Si sou a una zona que es pot quedar aïllada a causa de la nevada, prepareu avituallament.

· En cas d’emergència heu de trucar al telèfon únic d’emergències, 112. Recordeu que si heu de passar un avís, haureu de facilitar el màxim d’indicacions sobre la carretera i el punt quilomètric per on circuleu.

 

Cerdanyola del Vallès, 8 de gener de 2003

20’00 hores