Justícia

Activat el Pla Especial per nevades en situació d'Alerta

query_builder   3 febrer 2003 20:15

event_note Nota de premsa

Activat el Pla Especial per nevades en situació d'Alerta

La Direcció General d’Emergències i Seguretat Civil informa que, ateses les informacions meteorològiques arribades al Centre d’Emergències de Catalunya, a les 19’15 hores ha activat la fase d’Alerta del Pla d’Emergències per Nevades a Catalunya (Neucat).

En les darreres informacions arribades al Centre d’Emergències de Catalunya (CECAT), el Servei Meteorològic de Catalunya comunica de situació meteorològica de risc (SMR) per neu entre les 7’00 hores de demà dimarts i les 7’00 hores del dimecres:

 · A les comarques de la Val d’Aran, Alta Ribagorça i Pallars Sobirà, el gruix de neu pot superar els 40 centímetres per sobre la cota de 600 metres.

 · A les comarques de l’Alt Urgell, Berguedà, Cerdanya i Ripollès, el gruix de neu pot superar els 20 centímetres a les cotes superiors a 800 metres. Pel que fa a l’Alt Urgell i el Berguedà només és possible que se superi el llindar d’avís al seu extrem nord.

Recordem que, segons les últimes informacions del Servei Geològic, el perill d’allaus es manté FORT (4) a la zona de l’Aran - Franja Nord de la Pallaresa. Amb la qual cosa, la possibilitat de noves nevades pot inestabilitzar novament el mantell i provocar possibles allaus, de forma natural, tant de placa de gel com de neu.

És convenient realitzar un seguiment de l’evolució meteorològica a través dels mitjans de comunicació o dels organismes oportuns.

D’altra banda, recordeu que:

. Cal evitar els desplaçaments llargs i innecessaris a les zones afectades per la neu.

. Si us heu de desplaçar, i abans d’iniciar qualsevol trajecte, informeu-vos de les rutes a seguir, i de l’estat de la xarxa viària a través de

        - telèfon d’informació ciutadana, 012

        - web del Servei Català de Trànsit: www.gencat.net/transit

        - portal de la mobilitat: www.mobilitat.net

        - el web www.cat365.net, en què també podreu conèixer les prediccions meteorològiques.

Cerdanyola del Vallès, 3 de febrer de 2003

20’00 hores